Adviesbureau Goudappel Coffeng onthult kunstwerk

21.05.2007 / 14:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Goudappel coffeng

Goudappel coffeng

Op 25 mei wordt bij Goudappel Coffeng, adviseurs verkeer en vervoer, aan de Snipperlingsdijk 4 in Deventer een kunstwerk van de Deventer kunstenaar en galeriehouder Johan Meijerink onthuld ter ere van de grondleggers van het bedrijf, prof. ir. Henk Goudappel en ir. Leo Coffeng.
Voor deze gelegenheid zijn de medewerkers en oud-medewerkers van het bedrijf uitgenodigd. De onthulling wordt verricht door Henk Goudappel, de man die het bedrijf in 1963 startte.

Het kunstwerk dat vanaf vrijdag in de 14 meter hoge hal van het Goudappel Coffeng kantoor hangt, is een mobile van het verkeersmodel van de wegen in de directe omgeving van het kantoor. Het felgekleurde kunstwerk wordt 's nacht aangelicht en is dan een blikvanger vanaf de Snipperlingsdijk.

Bij Goudappel Coffeng werken momenteel zo'n 250 mensen. De hoofdvestiging van het bedrijf bevindt zich aan de Snipperlingsdijk, tussen de SVB en Fortis en tegenover het ROC. Goudappel Coffeng heeft daarnaast vestigingen in Den Haag, Eindhoven en Leeuwarden.

Goudappel Coffeng adviseert al meer dan 40 jaar voornamelijk overheden over alle vraagstukken op het gebied van verkeer en ruimte. Denk daarbij aan doorstroming, openbaar vervoer, parkeren, veiligheid en milieuvervuiling door het verkeer. Kern van het bedrijf vormen gereedschappen om de huidige en toekomstige verkeerssituaties zo goed mogelijk in kaart te brengen, de zogenaamde verkeersmodellen. Het is dan ook niet vreemd dat een verkeersmodel de inspiratiebron is voor het kunstwerk.