Gemeente Delft

Opening Richard Krajicek Playground Brasserskade

Op 25 mei wordt de Richard Krajicek Playground Brasserskade geopend. Deze Playground is onderdeel van het Buurt Onderwijs Sport (BOS)-project Vrijenban. De opening zal verricht worden door wethouder Rensen, Richard Krajicek en de heer Den Ouden, directeur van Vestia.

De Playground Brasserskade vormt de basis voor het BOS project Vrjienban. BOS staat voor de samenwerking tussen organisaties op de gebieden Buurt, Onderwijs en Sport, waarbij sport wordt ingezet om maatschappelijke doelstellingen te realiseren.

Vrijdag 25 mei wordt om 15.30 uur de Richard Krajicek Playground Brasserskade geopend. De opening zal plaatsvinden in de naastgelegen speeltuin Brasserskade (Kingstonstraat). Voor de Richard Krajicek Foundation is dit een jubileum. Het is de 25ste playground die met steun van de Foundation is aangelegd en in gebruik wordt genomen. Richard Krajicek verricht samen met de andere investeerders woningcorporatie Vestia (de heer G. den Ouden) en de gemeente Delft (wethouder Rensen) de openingshandeling.

Na de opening kan de multifunctionele playground gebruikt worden door de kinderen, tieners en jongeren uit de buurt. Natuurlijk is de playground ook geschikt en bedoeld voor de andere buurtbewoners die sportief in de buurt in actie willen komen.

In het kader van dit BOS-project wordt een BOS-coördinator aangesteld. Deze coördinator biedt zelf sportactiviteiten aan, maar begeleidt ook stagiaires van het Mondriaan College (Sport & Bewegen). Hij ondersteunt en stimuleert ook Delftse sportverenigingen bij het verzorgen van een sportaanbod op de playground. Dit laatste is vooral bedoeld om de brug vanuit de buurtsport naar de reguliere sport te slaan.

Programma

15.00 - 15.25 Ontvangst in de speeltuin Brasserskade met een hapje en een drankje

15.25 Start openingsfestiviteiten met om:

15.25 Welkomstwoord
15.30 Demo: Jump-In (door tieners)

15.35 Opening van de playground door Richard Krajicek, wethouder Dick Rensen en drs. Gert den Ouden bedrijfsdirecteur van Vestia Delft

15.40 Tennisclinic met Richard Krajicek

16.00 - 17.00 Basketbal (DAS) en voetbal (Concordia) op de playground 16.30 Toespraak Paul Rosenmöller (vertegenwoordiger Convenant Overgewicht)

17.00 Afsluiting.

Ik hoop u te mogen verwelkomen tijdens de opening. Voor eventuele vragen kunt u contact met mij opnemen.

Met welgemeende groet,

Georgine Mol
Communicatieadviseur gemeente Delft, telefoon 015-260 26 69.