Gemeente Hardenberg

College brengt werkbezoek aan De Belt-Schuinesloot

Het college van burgemeester en wethouders brengt vrijdag 25 mei een werkbezoek aan De Belt-Schuinesloot. Iedere laatste vrijdag van de maand bezoekt het college een kern, wijk of bedrijventerrein in de gemeente.

Om 9.00 uur begint het werkbezoek in café Haverkort in Schuinesloot. Na de ontvangst wordt er per Jan Plezier een rondrit gemaakt door het gebied, waarbij als eerste de kruising Schuineslootweg/Hoogeveenseweg wordt bekeken. Vervolgens wordt er een bezoek gebracht aan de speeltuin en de bouwkavels aan de Lutterveldweg.

Rond 10.00 uur neemt het gezelschap een kijkje bij het ruilverkavelingsbosje. De heer Henk Hijink geeft hier toelichting over de aanleg en het onderhoud van paden en kikkerpoel door Streekbelang samen met vrijwilligers. Hierna staat een bezoek aan de familie Wessel Boer, erkend fokcentrum van het Lakenvelder runderras en bosbeheerder op het programma.

Het gezelschap brengt daarna een bezoek aan de ondernemers aan de westkant van de Hoogeveenseweg. Hier wordt door de heren Henk Koekoek en Gerrit Zuidema onder meer aandacht gevraagd voor de problemen met de uitbreiding van bedrijven.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan rond 11.45 uur bij de familie Zuidema worden nagepraat en wordt de ochtend door gebiedswethouder Joost Liese afgesloten. Om 12.00 uur gaat het gezelschap per Jan Plezier terug naar café Haverkort.

Het volgende werkbezoek is gepland op 29 juni. Het college bezoekt dan Balkbrug.