Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 21 mei 2007

Rode Kruis-jongeren vragen aandacht voor vermiste kinderen

Jongeren van het Nederlandse Rode Kruis delen op 25 mei, de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, bijna 30.000 vergeet-mij-nietjes uit in het hele land. De jongeren roepen iedereen op om gezamenlijk stil te staan bij de kinderen die vermist zijn in de hele wereld.

De 165 jongeren die de straat op gaan met de vergeet-mij-nietjes zijn afkomstig van de Studentendesks en de afdeling Jeugd en Jongeren van het Nederlandse Rode Kruis. Zij hebben hun krachten gebundeld voor dit initiatief van de Hulplijn Vermiste Personen. Zij staan op 25 mei in Groenlo, Oss, Sittard, Rotterdam, Amsterdam, Velsen, Medemblik, Velsen en Vlaardingen. Op de meeste plekken worden de jongeren van het Rode Kruis geholpen door leerlingen van plaatselijke middelbare scholen.

Het vergeet-mij-nietje werd in Europa als symbool gekozen voor deze Internationale Dag van de Vermiste Kinderen. De Hulplijn Vermiste Personen deelt al enkele jaren actief 'stoffen'vergeet-mij-nietjes uit op druk bezochte plekken zoals pretparken en bij evenementen op 25 mei.

De Hulplijn Vermiste Personen is een onderdeel van het Nederlandse Rode Kruis en bestaat uit een team van deskundige hulpverleners. De Hulplijn is er voor iedereen die iemand vermist en niet weet wat te doen of emotionele ondersteuning wenst. De Hulplijn biedt een luisterend oor en helpt de zaken op een rijtje te zetten. Daarnaast kan de Hulplijn advies geven over wat de achterblijver zelf kan ondernemen om de vermiste mogelijk terug te vinden.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht