Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KUNSTWORKSHOP VROUWEN AAN HET WOORD

Vrouwen in Landgraaf, dat is het thema van de workshop die het kunstenaarsduo Libia Castro en Ólafur Ólafsson twee weken lang geeft aan veertien eerstejaars studenten van de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht. Het resultaat van deze workshop wordt aanstaande vrijdag, 25 mei om 16.00 uur gepresenteerd in het Landgraaf25huis.

Vorige week maandag is dit tweede deel van het project Wervels - Kunst aan de Ruggengraat gestart. In dit project van Landgraaf25 kijken jonge mensen vanuit de kunstwereld met een open blik naar Landgraaf. Onder leiding van Castro (Spanje, 1970) en Ólafsson (IJsland, 1973) onderzoeken de kunstacademiestudenten de rol van de vrouw in de Landgraafse samenleving. Vraagstukken op het gebied van gender, emancipatie en ontwikkeling komen hierbij aan de orde.

Het verzamelde veldmateriaal is de basis voor de kunstwerken die in de tweede week worden gemaakt. Deze werken, videoportretten/interviews, zullen aanstaande vrijdag worden gepresenteerd. De tentoonstelling zal nog tot en met vrijdag 31 mei te zien zijn tijdens kantooruren in het Landgraaf25huis, Hoogstraat 189 te Landgraaf.

De pers is van harte uitgenodigd deze presentatie bij te wonen.

Meer informatie over Libia Castro en Ólafur Ólafsson is te vinden op www.libia-olafur.com


---



Ingezonden persbericht