Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 22 mei 2007

Wandschildering Bas Köhler onthuld door wethouder Herrema

Op vrijdag 25 mei zal de Amsterdamse wethouder Tjeerd Herrema (Verkeer, Vervoer en Infrastructuur) een wandschildering van kunstenaar Bas Köhler onthullen. Het werk siert de nieuwe fietsparkeerpont achter het Centraal Station.

Köhler werkt als illustrator en tekenaar vanuit de beeldtaal van de strip. Op zijn nieuwe wandschildering is dat duidelijk te zien. Op de scheepswand ontrolt zich met veel detail een typisch Amsterdams tafereel. Over een lengte van 18 meter valt er steeds iets nieuws te ontdekken. Köhler toont Amsterdam zoals hij het `t liefst ziet: hectisch, kleurrijk en met véél fietsers. Bas Köhler (Amsterdam, 1973) volgde zijn opleiding tot illustrator aan de Escola Joso in Barcelona, waarna hij zich in 2004 als illustrator en striptekenaar vestigde in Amsterdam. Köhler's werk verscheen o.a. in Vrij Nederland en NRC Handelsblad, hij illustreerde een boek en werkt momenteel aan een nieuw boek en verschillende publicaties. Zie ook www.studiobaskohler.nl Programma vrijdag 25 mei:

12.30 uur: lunch in restaurant Pier 10
12.45 uur: toespraak wethouder Herrema
13.00 uur: onthullen kunstwerk van Bas Köhler op de zijwand van de pont en officiële opening
Locatie: Achter het Amsterdamse Centraal Station aan het IJ, bij de aanlegplaats

van het Java-veer, naast Pier 10.
Voor verdere vragen kunt u bellen of mailen met Bas Köhler: 06-38310128 / bas@studiobaskohler.nl / http://www.studiobaskohler.nl/


---- --