Wetterskip Fryslân

Persbijeenkomst: Wetterskip Fryslân zet schaapskudden in om kaden te begrazen

PERSUITNODIGING

Leeuwarden, 23 mei 2007

Wetterskip Fryslân gaat op meerdere plaatsen schaapskudden inzetten om kaden te laten begrazen. Op sommige moeilijk toegankelijke plekken is het maaien van kaden met zwaar materieel niet of nauwelijks mogelijk. Schapen bieden hier een oplossing. Deze manier van onderhoud moet onder andere leiden tot kostenbesparing, een dichte grasmat en minder overlast door onkruid.

Op vrijdag 25 mei worden zo'n 400 Drentse heideschapen op transport gezet en zal een herder ze laten weiden bij Ried. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Dagelijks bestuurslid Lieuwe Tamminga van Wetterskip Fryslân zal een toelichting geven op het beweidingsproject en de voordelen daarvan voor het waterschap. Ook de herder is beschikbaar om vragen te beantwoorden.

Datum: vrijdag 25 mei 2007
Plaats: Dongjumerweg te Ried *
Tijd: 15.00 uur


*) Routebeschrijving: aan de Dongjumerweg tussen Ried en Dongjum. Komend vanaf Ried is het na ongeveer 300 meter rechts een boerenweg op (ter hoogte van de Dongjumerweg 10, 8811 HA Ried).


---
Voor meer informatie over deze persuitnodiging kunt u contact opnemen met communicatieadviseur Paul Loonstra van Wetterskip Fryslân, telefoon 058 - 292 23 75 of 06-26 904 568.


---- --