Gemeente Albrandswaard


Dick Roelse start 30 minutenbewegen in Albrandswaard


Albrandswaard - Vrijdagochtend 25 mei overhandigt Stephanie van der Lans van Sportservice Zuid-Holland om 10 uur het oranjegekleurde vampagnebord van Albrandswaard aan Wethouder Sport, Dick Roelse. Hiermee laat de gemeente zien dat zij de campagne ondersteunt. Dick Roelse vertrekt op dat moment met het gemeentelijke roparunteam vanaf het gemeentehuis aan de Hofhoek 5 in Poortugaal richting Parijs voor een estafetteloop van ruim 530 km.

Dick Roelse: Ik vind het een geweldig initiatief, uiteraard doet
Albrandswaard hier aan mee. Zelf ben ik sinds een jaar of vier fanatiek hardloper en weet uit ervaring dat bewegen niet alleen goed voor je lijf is, maar je voelt je ook mentaal beter. We zullen het bord een mooi plekje geven waar veel mensen het zien. Vrijdag vertrekken we met 24 uiterst sportieve mannen en vrouwen richting Parijs, daar vandaan lopen we de Roparun richting Rotterdam. Een prachtige combinatie van met elkaar lekker bewegen voor een goed doel. Voor de officiële campagnestart van 30 minutenbewegen zijn 443 plaatsnaamborden gemaakt met als doel dat deze straks bij alle gemeenten worden opgehangen. Clémence Ross, directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), heeft op 10 mei het eerste oranjegekleurde plaatsnaambord overhandigd aan Zuid-Hollandse gedeputeerde voor Samenleving en Sport, mevrouw van de Vondervoort. Bij dit bijzondere moment in het provinciehuis waren minister Klink, minister Rouvoet, staatssecretaris Bussemaker, commissaris van de koningin, de heer Franssen en de voorzitter van Sportservice Zuid-Holland, de heer Waaijer bij aanwezig.
De campagne 30minutenbewegen
De campagne 30minutenbewegen richt zich op alle Nederlanders met de boodschap om (meer) te gaan bewegen. Te weinig lichaamsbeweging geeft een verhoogd risico op het krijgen van onder meer diabetes, bepaalde vormen van kanker, obesitas, stress en depressie. NISB voert de beweegcampagne uit in opdracht van het ministerie van VWS en wil bereiken dat 65% van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm voldoet. Vier groepen krijgen bijzondere aandacht in de campagne: vmbo-scholieren, 50-plussers, chronisch zieken en werknemers met zittende beroepen. Dit zijn de groepen die niet of nauwelijks aan sport en bewegen toekomen.
Acties
Behalve de toer met de campagnebus staan voor dit jaar meer acties gepland, waaronder Start met (beweegclinics voor beginnende sporters), Beweegmaatje (Internetcommunity) en evenementen op vmbo-scholen. Meer informatie staat op www.30minutenbewegen.nl