De Nederlandse Bank


Geldmuseum open

Nieuwsbericht

Datum 24 mei 2007

Oud geld, nieuw geld, en alles wat geld zoveel waard maakt: daarover ontdek je alles in het nieuwe Geldmuseum te Utrecht dat op 25 mei zijn deuren opent. De collecties van de Nederlandsche Bank, het Koninklijk Penningkabinet en het Nederlandse Muntenmuseum zijn samengebracht in het nieuwe Geldmuseum. Hier vind je muntstukken die dateren vanaf 600 en bankbiljetten die vanaf 1814 zijn uitgegeven door de Nederlandsche Bank. Via interactieve spellen kun je ontdekken wat geld waard is - in elk denkbaar opzicht.
Geldmuseum te Utrecht

Geld ligt op straat

Sinds 21 mei ligt het geld letterlijk op straat in Utrecht. Op deze dag werd de muntroute geopend. 'Volg de munten in het trottoir naar het Geldmuseum': 36 oude Nederlandse guldenmunten in het trottoir wijzen de weg vanaf het CS tot het Geldmuseum. Om de twintig meter zijn in brons gegoten rijksdaalders, guldens, kwartjes, dubbeltjes, stuivers en centen in de bestrating opgenomen.

De officiële opening van het Geldmuseum door Zijne Koninklijke Hoogheid De Prins van Oranje is op 24 mei. Vanaf 25 mei kan iedereen hier terecht om te ontdekken wat geld waard is. Met de opening gaat de eerste tentoonstelling Kunst van Geld van start.