TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 24-05-2007

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 25 mei
Nederland 1 - 20.30 uur

VERMIST IN TEKEN 'DAG VAN VERMISTE KINDEREN'

Vrijdag 25 mei is het de Internationale dag van de Vermiste Kinderen. Om half negen 's avonds worden alle vermiste en ontvoerde kinderen herdacht met een collectieve schreeuw vanaf het studioterrein van VERMIST. Een luid protest tegen kinderverdwijningen.

Het programma VERMIST opent met de onthulling van een bijzonder Kindermonument. Zestig uit Nederland verdwenen kinderen zijn afgebeeld in de 'Mark of Missing'. Wereldwijd zal dit imposante teken te zien zijn!

De moeder van de deze maand uit Venlo ontvoerde peuters Zeinab en Widad smeekt om hulp van hogerhand. De vader nam de zusjes mee naar Libanon waar momenteel hevige gevechten woeden. Radeloos zoekt Noha de lijsten van overledenen af.

Schoolgenootjes van de uit Enkhuizen verdwenen Bianca, trekken zich haar lot aan. De 11-jarige is tegen haar zin meegenomen naar Nigeria en haar vriendinnen missen haar. In de studio van VERMIST zingen ze: 'Dat zoiets in Nederland nog kan!'

Verder in VERMIST: een zoektocht in Colombia naar een indiaanse moeder die haar baby na een paar dagen weggaf. Dochter Joyce uit Oegstgeest wil weten waarom; Het laatste nieuws over de in Portugal ontvoerde Maddy McCann; En: de uitreiking van de Vergeet-me-niet Award die dit jaar gaat naar een vrouw die uit eigen ervaring weet hoe gruwelijk het is je kind kwijt te zijn en zich inzet voor lotgenoten.

Voor meer informatie over de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, kijk op www.dagvandevermistekinderen.nl.




TROS