KNHS


Vrijdag Samsung Super League in Rome
22 mei 2007
SSL Rome

Samsung Super League in de Eeuwige Stad

ROME (KNHS) - De tweede wedstrijd in het kader van de Samsung Super League wordt komende vrijdag verreden in Rome. De schitterende piste van de Piazza di Siena, gelegen in de fraaie tuinen van de villa Borghese, heeft een metamorfose ondergaan. Natuurlijk komt ook hier het oranje kwartet onder leiding van Rob Ehrens aan de start.

De veranderingen die de piste heeft ondergaan zijn zeer fundamenteel. In Rome werd, net als op vele andere plaatsen, nog altijd op gras gesprongen, maar dit jaar heeft men er voor het eerst een zandpiste liggen. De piste ligt midden in een stadspark en wordt ook gebruikt voor andere activiteiten. Daardoor had de grasmat erg veel te lijden en raakte steeds minder geschikt voor de paardensport. Met het aanbrengen van een zandpiste hebben de organisatoren gehoor gegeven aan de kritiek van chefs des équipes en ruiters, die de laatste jaren steeds heviger werd.

Het oranje kwartet dat in Rome onder leiding van bondscoach Rob Ehrens aan de start komt bestaat uit Marc Houtzager (Rouveen) met de bij het KWPN goedgekeurde hengst Opium VS, Ben Schröder (Tubbergen) met de door Zangersheide goedgekeurde hengst Rubert R, Leon Thijssen (Baarlo) met Olaf of Nairobi en Vincent Voorn (Evertsoord) met Audis Alpapillon Armanie.

De tweede wedstrijd in het kader van de Samsung Super League wordt op vrijdag 25 mei verreden. De eerste manche gaat van start om 15.30 uur. De eerste ruiter vertrekt in de tweede manche om 17.00 uur en tegen 19.00 uur is de uitslag bekend.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Voor meer informatie zie: www.piazzadisiena.com

Tussenstand Samsung Super League 2007:


1) Duitsland - 10

2) Zwitserland - 7

3) België - 5

4) Zweden - 4

5) Frankrijk - 3

6) Nederland - 2

7) USA - 1

8) Groot-Brittannië - 0,5

Foto: Arnd Bronkhorst