Waterschap Roer & Overmaas


Geleenbeek

Opening Educatieproject Geleenbeek - vrijdagochtend 25 mei 2007 Stadspark Sittard

13.000 leerlingen leren spelenderwijs over het belang van water en de Geleenbeek

droppie_klein.jpg (17 Kb) Vrijdag 25 mei vindt om 10.15 uur de officiële opening plaats van het project Educatie Geleenbeek. Dit voorziet in een complete waterleerlijn voor de schoolgaande jeugd op verschillende plekken langs de Geleenbeek. Leerlingen van de basisschool Aan de Meule gaan als eersten aan de slag met het Droppiepad en de Waterspeurtocht Stadspark Sittard.

Plaats van handeling is het Stadspark Sittard, bij de brug over de vispassage, vlakbij de Ophovenermolen aan de Molenweg.

Dhr. Jan Schrijen, voorzitter van het Waterschap Roer & Overmaas en mevr. Ted Versteegh-Wijers, voorzitter van de Stichting Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek, zullen op ludieke wijze de start verzorgen. Aansluitend is er gelegenheid om te ervaren en beschrijven hoe prachtig het is als kinderen genieten van deze leerpaden. Aansluitend is het mogelijk de informatiestand van het waterschap te bezoeken in de Ophovenerhof.

Het Waterschap Roer en Overmaas hecht veel belang aan educatie. Het op een goede wijze omgaan met water kunnen we immers niet vroeg genoeg aan kinderen duidelijk maken. Samen met het Centrum voor natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek is de waterleerlijn ontwikkeld. De komende vier jaar zullen ruim 13.000 leerlingen met het lespakket kennismaken.