Persberichten Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht, 25-05-2007

Inbrekersgereedschap

MAARSSEN In de vroege ochtend van vrijdag 25 mei had een verdachte mogelijk een koperdiefstalletje gepleegd.

Rond 04.10 uur zagen politiemensen een fietser zonder verlichting met grote snelheid de brug op de Verbindingsweg afrijden. Zij zetten de fietser aan de kant en verzochten hem zich te legitimeren. Daar kon hij niet aan voldoen.

Hij had een rugtas bij zich en de agenten troffen daar inbrekersgereedschap in aan, waaronder een ijzerzaag. Tevens zaten er twee koperen pijpen in die kennelijk waren afgezaagd.

De verdachte, een 31-jarige Utrechter, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachte is op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening proces-verbaal opgemaakt voor het voor handen hebben van inbrekersgereedschap. Er wordt onderzocht of de koperen pijpen inderdaad van diefstal afkomstig zijn.

Bier

MAARSSEN Aan het eind van donderdagavond 24 mei werd een verdachte aangehouden op verdenking van diefstal van flesjes bier.

Rond 23.45 uur belde een 53-jarige bewoner van de Geertruid Veerenlaan naar de politie. Een jongeman was zojuist bij zijn woning op een steiger geklommen en had op de ramen staan bonzen. Tevens had de jongeman uit de schuur bij de woning een aantal flesjes bier gestolen.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met de bewoner. Hij wist te melden dat de verdachte een nabijgelegen woning was binnengegaan. De politiemensen belden daar aan en de verdachte, een 20-jarige man uit Maarssen, was daar inderdaad aanwezig. Hij bleek zwaar onder invloed te zijn. Nadat hem was verteld dat hij was aangehouden, zette hij het op een lopen. De agenten gingen achter hem aan en na een kort sprintje werd hij aangehouden en in de boeien geslagen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Shovel uitgebrand

BAAMBRUGGE In de late avond van donderdag 24 mei ging een shovel in vlammen op.

Rond 23.35 uur reed een 48-jarige man uit Baambrugge met zijn shovel over de Rijksstraatweg in de richting van Abcoude. Plotseling rook hij een sterke brandlucht en zag vervolgens rook onder zijn stoel vandaan komen. De Baambrugger stapte uit en moest aanzien dat in een mum van tijd de gehele cabine in vuur en vlam stond.

De brandweer en politie kwamen ter plaatse, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de shovel geheel verloren ging. Het verkeer was gedurende twee uur gestremd. Bij de brand raakte ook een lantaarnpaal beschadigd. Ook het wegdek liep door de brand schade op. De shovel is weggesleept.

Te veel op

MAARSSEN Een 34-jarige Utrechtse automobilist bleek op donderdagavond 24 mei te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 21.40 uur controleerden agenten op het Bisonspoor de Utrechter. Bij de blaastest blies hij een F (fail), wat betekent dat hij beduidend te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 540 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Fietsers botsen

TIENHOVEN Op donderdagavond 24 mei botsten twee fietsers op elkaar.

Rond 20.20 uur fietste een 57-jarige fietser uit Utrecht met zijn vrouw (gegevens nog onbekend) over de Nieuweweg. Zij reden aan de linkerkant van de weg in de richting van Breukelen. Een 59-jarige fietser uit Loosdrecht reed vanaf de Veenkade Noord rechtsaf in de richting van Tienhoven. Doordat de Utrechters aan de linkerkant van de weg en vlak langs de bebouwing fietsten, zag de Loosdrechter hen te laat. Het lukte hem de 57-jarige Utrechter te ontwijken, maar kwam vervolgens in botsing met diens partner.

De Utrechtse liep een schaafwond aan haar arm op. De Loosdrechter liep beenletsel op en is per ambulance naar het Ziekenhuis Gooi en Vechtstreek in Hilversum gebracht.

Schoenendiefstal

WOERDEN Op donderdag 24 mei werd na een achtervolging een vrouw op verdenking van betrokkenheid bij een schoenendiefstal aangehouden in een trein.

Bij een winkel aan de Voorstraat gingen rond 14.00 uur twee vrouwen er in een onbewaakt ogenblik met een paar schoenen vandoor. Een 21-jarige winkelmedewerkster ging achter hen aan en sprak beiden op de hoek van de Voortsraat met de Oostdam aan. Eén van de verdachten ging ervandoor, maar de medewerkster pakte de andere beet. Daarop gaf de verdachte haar een klap in het gezicht en zette het op een lopen. Het slachtoffer liep door de klap letsel bij haar mond op.

De medewerkster gaf het niet op en ging achter haar aan. De verdachte stapte in een trein. Daarop sprak de 21-jarige medewerkster de conducteur aan, die vervolgens alle deuren van de trein sloot.

Politiemensen kwamen ter plaatse en hielden de verdachte, een 18-jarige jongedame uit Krimpen aan den IJssel, in de trein aan. Zij is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek naar haar en de tweede verdachte wordt voortgezet.

Mes

LOENEN AAN DE VECHT Op donderdag 24 mei zorgde een man met een mes voor consternatie onder passanten.

Rond 13.20 uur zag een getuige dat een man met een mes op de Dorpsstraat stond. De man bedreigde niemand, maar gebruikte het mes om een vuilniszak te doorzoeken. De getuige zag echter dat toch meerdere passanten erg geschrokken reageerden toen zij de man met het mes in de weer zagen en hem daarmee zagen lopen.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met de getuige. Aan de hand van het signalement keken zij naar de verdachte uit en troffen hem op de Dorpsstraat aan. Hij werd aangehouden en bleek in het bezit te zijn van een verboden knipmes. Het mes is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit. Hij werd aan het eind van de middag heengezonden.

Woningsnelkraak: aanhouding

ABCOUDE In de vroege ochtend van donderdag 24 mei kwam een woningsnelkraker niet ver met zijn net geroofde buit.

Rond 05.00 uur werd de 43-jarige bewoner van een woning aan de Theodorus de Leeuwlaan wakker van een harde knal. Hij sprong uit zijn bed en keek uit het raam. Hij zag dat een man zijn woning uitrende en via de achtertuin ervandoor ging. De bewoner bedacht zich geen moment, sprintte naar benenden en rende de voordeur uit. Daar kwam de vluchtende verdachte net aanrennen met de gestolen laptop van de vrouw van de bewoner onder zijn arm.

De bewoner pakte de verdachte beet, maar die rukte zich los en nam een vechthouding aan. De bewoner liet zich niet afschrikken en werkte de zich hevig verzettende verdachte tegen de grond. Met de hulp van een huisgenoot wist de 43-jarige bewoner uiteindelijk de verdachte onder controle te houden, in afwachting van de komst van de politie.

De politie kwam met zwaailicht en sirene ter plaatse. Agenten sloegen de verdachte, een 40-jarige Amsterdammer, in de boeien. De bewoner hield aan de aanhouding schaafwonden aan zijn knieën en tenen over. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in de middag in verzekering gesteld.