Team Boskalis vervolgt Master Class tijdens North Sea Regatta

25.05.2007 / 09:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kon boskalis westminster

Kon boskalis westminster

Van vrijdag 25 tot en met maandag 28 mei 2007 vervolgt Team Boskalis de aangevangen Nacra Master Class tijdens de North Sea Regatta in Scheveningen. Stefan Dubbeldam (Delft) vaart voor de gelegenheid met Peter van Deventer, die jarenlang tot de catamarantop behoorde. Bastiaan Tentij (Den Haag) en Mischa Heemskerk zetten hun zinnen op een derde overwinning op rij. Nadat ze begin mei het Franse Eurocat op hun naam schreven, streken ze twee weken later ook de winst op in de eerste editie van Raid Bleu. Die wedstrijd bestond uit een serie langeafstandsraces in Normandië.
Dubbeldam: We kunnen vandaag eindelijk onze Boskalis-boot uit de container halen. In februari kwamen de twee technische studenten met hun Nacra Infusion in actie bij het WK Formule 18 catamaranzeilen. De tweeromper komt nu pas terug van Down Under en zal morgen op de startlijn liggen van ABN AMRO North Sea Regatta 2007. Een groot deel van de Nederlandse top is aanwezig. Op dit moment staat de teller op 36 voorinschrijvingen voor de F18-klasse. Wouter Samama, Willem Geijssen, Oscar Zeekant en Eelco Boers gelden als geduchte concurrenten voor Team Boskalis. Dit jaar vaart Dubbeldam eigenlijk met Gunnar Larsen onder de vlag van de Nacra Master Class. Dubbeldam: Dit weekend vinden de wedstrijden voor de deur van zijn winkel Watersport Scheveningen plaats, dus Gunnar is op de zaak nodig. Hierna gaan we weer samen verder. Heemskerk pakte in 2006 samen met De Boer de eindzege bij het Scheveningse evenement en is dus titelverdediger. Alleen nu met Bastiaan Tentij in de draad.
Maritime Career Expo
Na het Pinksterweekend komt de Boskalis-boot op het droge te staan. Dat gebeurt in de aula van de TU Delft, waar op 7 juni de Maritime Career Expo plaatsvindt. Dit is het carrière-evenement voor het gehele maritieme cluster, waar Dubbeldam als tweedejaars Maritieme Techniek deel van uitmaakt. De professionele aanpak waarmee de twee ambitieuze zeilers op eigen wijze richting de wereldtop in hun sport willen klimmen, past goed bij Boskalis. Het wereldwijde baggerbedrijf wil immers ook op zijn eigen manier het verschil maken met zijn maritieme activiteiten. Daarom zullen Dubbeldam en Tentij op 7 juni hun campagne presenteren en daarmee de Boskalis-boodschap concretiseren.

Op weg naar de wereldtop
Het jeugdige Team Boskalis Dubbeldam/Tentij gaat een dubbele uitdaging aan: met vlag en wimpel afstuderen én de wereldtop van de catamaransport bereiken. Dubbeldam zit in het tweede jaar van zijn studie Maritieme Techniek aan de TU Delft. Tentij is eerstejaars Civiele Techniek aan de HTS van de Haagse Hogeschool. Het door ambitie en doorzettingsvermogen gedreven studentenduo werkt de komende jaren gefaseerd naar deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen toe. Het avontuur begint met de allereerste Nacra Master Class in de sterke F18-klasse, waarna de jongens zullen doorstromen naar de olympische Tornado. Volgens Roel Berends, Group Director Corporate Relations Boskalis past de campagne van de jongens in hun nieuwe sponsorbeleid: Het is niet alleen maritiem van aard, maar het heeft ook met innovatieve techniek te maken en er zit een belangrijk element van kennisoverdracht in. En daarnaast is het ambitieus, deze jongens willen winnen. Er zijn dus veel raakvlakken met Boskalis.
Over Boskalis
Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.
/// Einde bericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Koninklijke Boskalis Westminster N.V.
Roel Berends, Group Director Corporate Relations
Tel.: 078-6969822 / 06 2001 0232
mail: r.t.berends@boskalis.nl
Website: www.boskalis.com/

Team Boskalis Dubbeldam/Tentij
Diana Bogaards, perscontact
Gsm: 06-51383762
E-mail: Diana@diabo.nl
Eind juni online www.teamboskalis.com/.
Voor meer informatie over de ABN AMRO North Sea Regatta, surf naar www.nsr.nl/.