Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Straatroof Duiven: 3 verdachten aangehouden

Publicatiedatum: 25-5-2007 9:58:31

De politie heeft na onderzoek drie jonge mannen aangehouden die verdacht worden van een beroving van twee plaatsgenoten op 9 maart jongstleden in Duiven.

Twee verdachten (16 en 17 jaar oud) worden verdacht van de straatroof, een derde verdachte (16 jaar) wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de voorbereidingen van de overval. De drie hebben hun aandeel bekend. Alle verdachten komen uit Duiven.

Die bewuste avond 9 maart werden twee Duivenaren van vijftien en zestien jaar oud het slachtoffer van een beroving nabij NS station in Duiven. Van de twee slachtoffers werd -onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp- geld buit gemaakt. Uit het onderzoek is gebleken dat dit een zogenaamd neppistool betrof. Bij een van de verdachten is een namaakwapen aangetroffen. Hoewel niet helemaal duidelijk is geworden of dit wapen ook is gebruikt bij de straatroof, is het bezit van een dergelijk namaakwapen verboden. De politie heeft dit pistool dan ook in beslag genomen. Nadat de verdachte afstand van het wapen is gedaan, is het namaakwapen vernietigd. De jongens hebben aangifte gedaan.
Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder gaat gebeuren met de verdachten.

voor nadere informatie:
persvoolichting Openbaar Ministerie
(Madeleen Roelofse)
026 8884566

---