Politie Haaglanden

Persberichten 25 mei

Haaglanden, 25-05-2007

Mondriaan en politie samen op pad
Den Haag Leerlingen van het Mondriaan College gingen donderdag 24 mei tussen 09.00 en 15.00 uur samen met de politie op pad. In de wijk Houtwijk deelden de leerlingen aan eigenaren van personenautos zogenaamde preventietasjes uit. Doel van de actie was het publiek opmerkzaam te maken van preventiemaatregelen die men kan nemen om auto-inbraken te voorkomen. Totaal werden er 1000 preventietasjes uitgereikt.

Scootmobiel slaat op hol
Den Haag - Een 72-jarige dame uit Den Haag is donderdagochtend 24 mei om 9.00 uur gewond geraakt toen ze de controle verloor over haar scootmobiel. In een supermarkt aan de Zoetermeerse Rijweg reed ze met een vaart tegen de wand aan en werd uit haar scootmobiel geslingerd. Toegesnelde agenten constateerden dat de mobiel op de turbostand stond; een instelling die niet geschikt is in een winkel. De bejaarde dame is met een grote hoofdwond en een zere rib vervoerd naar het ziekenhuis.

Haastige spoed
Den Haag - Van de 1.750 bestuurders die op 24 mei tussen 7.30 en 16.30 uur op de Erasmusweg werden gecontroleerd op snelheid, kregen er 75 een proces-verbaal. Zij overschreden de maximaal toegestane van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 81 kilometer.

Motorrijder gewond
Voorburg - Een 38-jarige man uit Den Haag raakte donderdag 24 mei om 08.35 uur gewond bij de afrit Voorburg op de A12. De man botste achterop een auto en raakte daarbij gewond. De ambulance vervoerde de man naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij een gebroken pols en diverse schaafwonden en kneuzingen had opgelopen.

Openzwaaiende portier raakt fietsster
Voorburg - Een 36-jarige Haagse stond 24 mei om 16.00 uur met haar auto geparkeerd op het Westeinde. Toen zij haar portierdeur opende, passeerde een fietsster die daardoor geraakt werd en viel. De 54-jarige fietsster uit Voorburg moest voor behandeling aan een hoofdwond en enkele schaafwonden naar het ziekenhuis.

Geen goed doel
Voorburg - Een 90-jarige vrouw uit Voorburg geloofde 24 mei om 14.20 uur de vrouw die bij haar aanbelde. Zij zei dat ze schoonmaakdoekjes voor een goed doel verkocht en de bejaarde vrouw ging daarop in. Bij het 'betalen' van de doekjes bleek dat de vrouw echter niet zo zuiver op de graat was als dat ze deed voorkomen. Ze maakte de vrouw twee briefjes van 50,- afhandig.

Onder invloed op minibike
Rijswijk Politieagenten hielden 24 mei om 21.20 uur een 21-jarige Hagenaar aan. De man reed over de Delftweg op een minibike. Toen agenten de man aanspraken bleek dat hij onder invloed was. Hij blies 600 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man deed afstand van zijn minimotortje en kreeg een proces-verbaal.

Buurtpreventie Monster van start
Monster Buurtpreventie Monster gaat zaterdag 26 mei voor de eerste keer van start. Het buurtpreventieteam werkt nauw samen met Bureau Westland bij het signaleren van onregelmatigheden en leveren op deze wijze een bijdrage aan de veiligheid in Monster. In de andere plaatsen in het Westland en Midden Delfland werken buurtpreventieteams samen met de politie aan veiligheid tot ieders tevredenheid.

Politie zoekt getuigen doorrijden na ongeval
Den Hoorn - Een 61-jarige fietsster uit Delft kwam 24 mei om 15.30 lelijk ten val toen zij geraakt werd door twee voorbijrijdende scooters op de kruising van de Woudseweg en Kalmoeskade. De ambulance vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis met mogelijk een gebroken heup en hersenschudding. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. U kunt contact opnemen met Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem kan ook, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Recalcitrante winkeldief
Wateringen - Twee mannen die 24 mei om 15.45 uur een prieel wilden kopen in een groot tuincentrum en daar voldoende geld voor bij zich hadden, vonden het kennelijk toch nodig een aantal boortjes uit de verpakking te halen en in hun zakken te laten glijden. Camerabeelden legden die handeling vast en beveiligingspersoneel droeg de twee mannen, 47 en 23 uit Den Haag, over aan de politie. Toen de mannen met de agenten mee moesten naar het politiebureau, werd de 47-jarige Hagenaar dusdanig recalcitrant dat hij de agenten beledigde, bedreigde en slaande bewegingen maakte. De mannen zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Auto botst op tram
Delft Een 51-jarige automobilist uit Den Haag botste donderdag 24 mei om 22.00 uur op de Israëllaan tegen een tram bestuurd door een 44-jarige Hagenaar. De 51-jarige automobilist kwam vanaf de Derde Werelddreef en zag de aankomende tram over het hoofd. Het tramverkeer is door de aanrijding enige tijd gestremd gewest. Niemand raakte gewond.

Drugsdealers aangehouden
Delft De politie hield vrijdagochtend om 01.00 uur op het Oosteinde twee mannen (27 en 28 jaar) aan op verdenking van drugshandel. De mannen werden gecontroleerd waarna bleek dat beiden enkele pony-packs drugs in hun bezit hadden. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

Hond in auto
Delft Politieagenten zagen donderdag 24 mei om 13.30 uur dat in een auto op de Christiaan Huygensweg een hond zat. Aangezien het erg warm was (veel zon) werd de eigenaar gebeld die zijn hond uit de auto haalde. De man (47 jaar) kreeg een waarschuwing.

Man door het lint bij avondvierdaagse
Delft Tijdens de avondvierdaagse van donderdag 24 mei om 18.00 uur, die deels werd begeleid door enkele politieagenten, ging op de Beukenlaan een automobilist volledig uit zijn dak. De man moest wachten voor de overstekende kinderen en wilde desondanks toch door rijden. Een agent belette de man dat, waarna hij zeer agressief werd. Dankzij omstanders die zich met het voorval bemoeide, koos de man eieren voor zijn geld. De politie kent zijn identiteit en hij kan een uitnodiging voor een stevig gesprek op het bureau verwachten.

Verdachte mishandeling aangehouden
Delft Een 23-jarige Delftenaar kreeg vrijdagochtend om 03.00 uur in een discotheek aan de Phoenixstraat een kopstoot van een mede discoganger. Tijdens het dansen kwamen de twee onbedoeld met elkaar in aanraking hetgeen leidde tot een fysieke confrontatie. Het slachtoffer kreeg een kopstoot waarbij een tand afbrak. Politieagenten hielden korte tijd later in het ziekenhuis een 22-jarige Delftenaar aan. De man had de kopstoot gegeven en zich daarbij verwond. Hij werd voor nader verhoor ingesloten.

Litouwenaren op strooptocht
Delft Dankzij een oplettende beveiligingsmedewerker kon de politie donderdag 24 mei om 17.45 uur drie mannen aanhouden op verdenking van winkeldiefstallen. De mannen (19 21 jaar en afkomstig uit Littouwen) werden betrapt op het moment dat zij in een prullenbak aan het Bastiaansplein enkele beveiligingslabels weggooide. De beveiligingsmedewerker vertrouwde dat niet en belde de politie. Die hield de mannen staande, waarna bleek dat in hun rugtassen enkele kledingstukken zaten waarvan de labels ontbraken. Toen de agenten verder keken, zagen zij dat de tassen waren voorzien van aluminiumfolie. De mannen werden hierop aangehouden. In de directe omgeving troffen de agenten een auto aan met Litouws kenteken. In de auto troffen zij twee vuilniszakken aan eveneens gevuld met nieuwe kleding. Ook van deze kledingstukken ontbraken de labels. De politie onderzoekt de zaak. De auto en de kleding werden in beslag genomen.

Te veel gedronken: aanrijding
Zoetermeer - Na een botsing tussen een motorrijder en een personenauto op de Werflaan op 24 mei om 17.35 uur, bleek dat de bestuurder van de auto te veel gedronken had. De man, een 58-jarige Zoetermeerder, blies 455 ugl waar de ondergrens voor alcohol in het verkeer op 220 ugl. (=0,5 promille) ligt. Hij is aangehouden en kreeg een proces-verbaal. De ambulance bracht de 32-jarige motorrijder uit Zoetermeer met letsel aan zijn enkel naar het ziekenhuis.