AutoRai

Michele Shapiro in Chevrolet uit 1930 van Peking naar Parijs

(5/25/2007)
Michele Shapiro en Dan Rensing, afkomstig uit Amerika, zullen met een Chevrolet Coupe uit 1930 deelnemen aan de âPeking to Paris Motor Challenge 2007â, die op 27 mei van start gaat in Peking. Tijdens hun 13.000 kilometer lange tocht, warbij ze in vijf weken van China naar Frankrijk rijden, weet het team zich gesteund en aangemoedigd door de Chevrolet-organisaties in alle landen die de Amerikanen doorkruisen.

Zij zullen in ieder land door de Chevrolet-organisatie welkom worden geheten en de lokale Chevrolet-dealers zijn paraat om waar nodig assistentie te verlenen.

De Peking to Paris Motor Challenge, de allereerste transcontinentale auto-race, viert dit jaar haar 100^e verjaardag: honderd jaar nadat vijf autoâs Peking verlieten (tegenwoordig beter bekend als Beijing) om helemaal naar Parijs te rijden, gaan 130 klassieke autoâs dezelfde route volgen. In totaal nemen dit jaar elf Chevrolets, gebouwd tussen 1928 en 1941, deel aan deze challenge. Eén van deze autoâs is een Chevrolet Coupe, eigendom van Dan Rensing. Hij is gebouwd in 1930 en uitgerust met een 50 pk sterke zescilindermotor.

Michele Shapiro (37) neemt plaats achter het stuur van deze klassieker. Zij woont in New York en is de huidige directeur van Special Projects bij een international onderzoeks- en beveiligingsinstituut. Voor deze rally heeft zij haar baan opgezegd. Michele heeft al vaak aan klassiekerrallies deel-genomen. Zo was zij de eerste Amerikaan die deelnam aan de Aicha de Gazelles Rally, een gruweljk zware, achtdaagse rally in de Sahara. Ook was zij winnares van de Europese Bullrun Rally. Zij is een liefhebster van autoâs, mode en extreme avonturen.

Michele Shapiro: âIk ben voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om mijzelf uit te dagen. Mijn favoriete uitdaging is het rijden in een auto waarin ik nooit heb gereden, in gebieden waar ik nog nooit ben geweest. En als een topontwerper nog eens mijn raceoverall ontwerpt, voel ik mij helemaal in de hemel.â

De eigenaar van de auto, Dan Rensing (57), is Micheleâs co-driver, navigator en monteur zijn. Hij komt uit Ohio en is opzichter van beroep. Speciaal voor deze Peking-Parijs rally kocht Rensing de 1930 Chevrolet Coupe. Dan legt uit: âToen ik besloot om aan deze race deel te nemen, ging ik op zoek naar een auto in goede conditie en tegen een betaalbare prijs. Die Chevrolet bleek toen de beste propositie. Chevrolet heeft bij mij altijd gestaan voor een solide kwaliteit en grote betrouwbaarheid.â Hij vond de auto in Minnesota en reed de Chevy terug naar Ohio, waar hij hem helemaal restaureerde en prepareerde voor de rally.

Het Amerikaanse team is opgewonden en klaar om van start te gaan in de race van Azië naar Europa, waar Louis Chevrolet in Zwitserland is geboren. Ongetwijfeld zullen zij tijdens de lange tocht vaak denken aan wat Louis Chevrolet vaak zei: âGeef nooit op!â