Politie Limburg-Noord

Geërgerde motorrijder achtervolgt automobilist ruim 240 km
Datum: 25-05-2007
Tijd bericht: 10:07
Plaats: Weert
De politie heeft donderdagavond omstreeks elf uur bemiddeld tussen een 50-jarige automobilist uit Echt en een 22-jarige motorrijder uit Thorn. De motorbestuurder volgde de automobilist over een afstand van ruim 240 kilometer omdat hij geërgerd was aan zijn rijgedrag.

Via het Korps Landelijke Politie Diensten kwam er een bij het politiebureau in Weert een melding van een angstige automobilist die al bijna twee uur door een motor werd gevolgd. De automobilist werd door een agent naar het politiebureau in Weert geleid. Op de Emmasingel werd de motorrijder middels een stopteken tot stilstand gebracht.

De reden van de achtervolging was als volgt. De motorrijder was met twee vrienden aan het rijden geweest waarbij één van hen de automobilist had ingehaald. Kennelijk was de automobilist het hier niet mee eens. Hij ging tot op enkele centimeters op de achterkant van de motorrijder rijden. De 22-jarige motorrijder wilde de man hier op aanspreken en achtervolgde hem. De automobilist werd hier angstig van en was niet van plan om te stoppen. Hierop volgde een achtervolging van Wessem tot Sittard/Born, naar vervolgens 10 kilometer onder Amsterdam en weer terug. In totaal legde het tweetal ruim 240 kilometer af totdat ze uiteindelijk door de politie tot stilstand werden gebracht.

Na een kort gesprek tussen de automobilist en de motorrijder schudden de twee elkaar weer de hand.