Gemeente Rotterdam

Leden van de Commissie voor Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie konden onlangs op het Afrikaanderplein kennismaken met het Sociaal Platform Rotterdam (SPR). Met het bezoek bereiden de commissieleden zich voor op de besprekingen over de organisatie en vernieuwing van het welzijnswerk.

Foto: David Rozing

Meedoen
Het SPR adviseert het stadsbestuur bij vergroting van de sociale kwaliteit in wijken. Onder het motto stadsgericht denken, wijkgericht doen stelt de SPR het zelforganiserend vermogen van de Rotterdammer centraal. De vraag is hoe de kwetsbare groepen zoals allochtone vrouwen en witte senioren gestimuleerd worden om meer mee te doen.

Teruggeven openbare ruimte
Een belangrijk thema is het teruggeven van de openbare ruimte: blijvende sociale samenhang is belangrijker dan af en toe een buurtbarbecue. Het Pleinenplan, een pilotproject ter versterking van de ontmoetingsfunctie bij een aantal Rotterdamse pleinen, is hiervan een voorbeeld. Op het Afrikaanderplein, één van de pleinen in het Pleinenplan, konden leden van de Commissie voor Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie kennismaken met de SPR. Met het bezoek bereiden de commissieleden zich voor op de besprekingen over de organisatie en vernieuwing van het welzijnswerk.

Lees in de digitale Stadskrant de reacties van drie raadsleden en een medewerker van SPR over het bezoek.

Bron: Stadskrant Rotterdam, 25-05-2007