Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 25-05-2007

Paaltje te water

IJSSELSTEIN - Aan het begin van de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 mei werden twee verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen.

Rond 00.45 uur zag een getuige dat twee jongelui op de Overtoom een paaltje in de gracht gooiden. Agenten gingen ter plaatse en spraken met enkele getuigen. De verdachten bleken een roestvrij stalen paaltje uit de grond te hebben gehaald en die in het water te hebben gedeponeerd.

Aan de hand van het signalement keken de agenten naar de verdachten uit. Het tweetal, jongens 17 en 19 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd op de Overtoom aangehouden. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Een medewerker van de gemeente deed aangifte van vernieling. De gemeente zal er zorg voor dragen dat het paaltje wordt opgevist. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietsster gewond

NIEUWEGEIN - Op donderdag 24 mei raakte een 56-jarige vrouw uit Nieuwegein gewond toen zij met haar snorfiets in botsing kwam met een auto.

Rond 16.35 uur reed de 56-jarige snorfietsster over de Herenweg, komende uit de richting van de Blauwe brug. Over de Herenweg kwam haar een 58-jarige automobilist uit Nieuwegein tegemoet. Ter hoogte van de Hildo Kropstraat sloeg de automobilist linksaf, maar zag op het laatste moment de snorfietsster naderen en stopte. De snorfietsster kon een aanrijding echter niet meer voorkomen, botste tegen de linkervoorkant van de auto en kwam ten val.

De Nieuwegeinse liep botbreuken aan haar enkel en knie op. Zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen.