Politie Hollands Midden

Datum: 25 mei 2007

Hillegom Fietsster gewond na aanrijding Donderdag 24 mei om 17.20 uur is een 32 jarige fietsster uit Hillegom gewond geraakt aan haar hoofd nadat een 53 jarige fietser en plaatsgenoot tegen haar botste. De fietser reed op de Hoofdstraat achter de Hillegomse in de richting van de Molenstraat. Op het moment dat de fietser de Hillegomse wilde inhalen, fietste zij naar de linkerzijde van de weg. Ondanks dat de fietser de Hillegomse probeerde te ontwijken reed zij tegen hem aan waarna beiden ten val kwamen. De Hillegomse werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem.

Woerdense Verlaat Getuigen van aanrijding gezocht De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Lange Meentweg. Een 57 jarige racefietser uit Wilnis werd daar donderdag 24 mei om 15.50 uur aangereden door een rode bestelbus met aanhanger. Vermoedelijk heeft de bestuurder de aanrijding niet gemerkt. De racefietser reed nabij de Kollenbrug de weg op en dacht nog net voor de bestelbus te kunnen. De fietser werd echter geraakt door het voertuig en kwam ten val. De bestuurder is doorgereden in de richting van Nieuwkoop. De fietser werd met schaafwonden en letsel aan zijn zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie verzoekt de bestuurder van de rode bestelbus met aanhanger (kentekennummer (Y) -78NP) of getuigen zich te melden bij de politie.

Alphen aan den Rijn Politie zoekt getuigen van beroving en mishandeling De politie is op zoek naar getuigen van een beroving en mishandeling in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 mei. Die zondag omstreeks 05.00 uur wilden een 23 jarige Leidenaar en vriend na het stappen liften naar hun woonplaats. Op de rotonde van het Raoul Wallenbergplein hoopten zij met iemand mee te kunnen rijden. Na verloop van tijd stopte een groene Hyundai met vier inzittenden. Toen de groep het over de betaling niet eens konden worden, belde één van de vrienden een taxi. Op dat moment werd zijn mobiele telefoon uit de hand getrokken door één van de inzittenden van de Hyundai. De auto is hierna weggereden. Op het station verscheen plotseling de auto weer en ontstond er opnieuw een ruzie. De Leidenaar werd geschopt en zijn I-pod werd afgepakt. De auto is hierna weggereden. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met team Alphen Centrum via telefoonnummer 0900 - 8844. De politie wil zondagnacht 27 mei op beide locaties een passantenonderzoek doen.

Bodegraven Verdachte gehoord over doodgeschoten hond De politie heeft woensdag 23 mei een in Bodegraven verblijvende Hillegommer van 38 jaar aangehouden wegens betrokkenheid bij het doodschieten van zijn hond, een beagle. De hond werd woensdag 25 april dood aangetroffen op de Oud Bodegraafseweg voorbij het tunneltje. De hond bleek doodgeschoten te zijn. De politie heeft een moeizaam onderzoek verricht en wist uiteindelijk enkele getuigen te bewegen een verklaring af te leggen over de mogelijke verdachte. De Hillegommer heeft bekend een kennis te hebben gevraagd de hond af te maken. Volgens zijn verklaring was de beagle een probleemhond en beet hij andere honden en hapte hij naar mensen. Daarnaast zou de hond gezondheidsproblemen hebben en wilde hij hem uit zijn lijden verlossen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --