Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 25-05-2007

Politie houdt alcomobilisten aan

NIEUW DORDRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Heerenstreek een 51-jarige automobilist uit Emmen gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en scoorde 0,7 promille. De man werd aangehouden. (07-143447)

ASSEN Surveillerende agenten hebben vrijdagmorgen een 31-jarige man uit genoemde woonplaats gecontroleerd. Uit de blaasproef bleek dat de man teveel had gedronken. Hij scoorde 0,7 promille en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (07-143448)

Man aangehouden voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 20-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Burgemeester De Dreuplein. Het personeel van de supermarkt had de man betrapt tijdens het wegnemen van een pakje sigaretten. Hierop werd de man aangesproken en de politie gebeld. (07-143295)

Politie deelt boetes uit bij controle

KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag zijn bij verkeerscontroles op verschillende locaties in de regio door de politie 14 boetes uitgeschreven. Acht automobilisten kregen een bekeuring voor een snelheidsovertreding. Deze overtredingen werden geconstateerd middels de laser-gun. Er werden snelheden gemeten van 73 kilometer per uur tot 83 kilometer per uur. De maximumsnelheid op de gecontroleerde wegen bedraagt 50. Ook werden bekeuringen uitgedeeld voor het inhalen over een verdrijvingsvlak en het niet dragen van de autogordel. (07-143281)

Hoogeveenster slachtoffer van mishandeling

HOOGEVEEN Donderdagavond heeft de politie twee mannen (31 en 35 jaar) uit Hoogeveen aangehouden voor het mishandelen van een 25-jarige plaatsgenoot. Het tweetal begon door nog onbekende redenen de hoogeveenster te mishandelen. Het slachtoffer werd geslagen en kreeg een klap met een staaf. De man moest zich daarvoor laten behandelen in het ziekenhuis. De twee daders zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (07-143377)

Politie vordert rijbewijs in

BUNNE Tijdens een verkeerscontrole op de Noordenveldweg heeft de politie donderdagmiddag het rijbewijs van een 26-jarige man uit Roderesch ingevorderd. Door middel van de laser-gun werd een snelheid gemeten van 108 kilometer per uur. (07143332)

Politie deelt 27 bekeuringen uit tijdens fietscontrole

HOOGEVEEN Donderdagmiddag heeft de politie in genoemde woonplaats een fietscontrole gehouden in de Hoofdstraat, er bleken 27 fietsers in overtreding te zijn. De bekeuringen die werden uitgedeeld waren voor het fietsen in deze straat wanneer dit niet is toegestaan. (07-143359)

Politie houdt man aan na mishandeling

GEEUWENBRUG Donderdagavond heeft de politie een 24-jarige man aan De Eikenhorst aangehouden. Hij had ruzie gekregen met een 24-jarige man en hem mishandeld. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (07-143364)

Wilt u nadere informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 451127.