Port of Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam en Esso werken samen aan moderne haven

VERNIEUWDE KADE IN DERDE PETROLEUMHAVEN

24-05-2007

Rotterdam, 24 mei 2007 -- Om snel en veilig steeds grotere binnenvaartschepen te kunnen ontvangen, hebben het Havenbedrijf Rotterdam en Esso Nederland B.V. (Esso) de voorzieningen in de Derde Petroleumhaven vernieuwd. Op vrijdag 25 mei worden de nieuwe faciliteiten feestelijk geopend door Jan Degeling (Raffinaderij-directeur Esso) en Hans Smits (President-directeur Havenbedrijf Rotterdam).

De binnenvaartschepen die de Esso-raffinaderij bezoeken worden steeds groter. De haventaluds en de steigers, eind jaren '50 gebouwd, waren hier niet voor uitgerust. Daarom hebben het Havenbedrijf en Esso samen de faciliteiten in de Derde Petroleumhaven vernieuwd. In de haven zijn door het Havenbedrijf Rotterdam nieuwe kademuren/kades gebouwd en is de langs liggende haven uitgediept. Esso heeft ook nieuwe laad- en losinstallaties op de kades geplaatst, zodat schepen snel en veilig kunnen worden beladen of gelost. Raffinaderij-directeur Jan Degeling: "Esso blijft fors investeren in Rotterdam. Na het grootonderhoud van de raffinaderij dit voorjaar, en de nieuwe ontzwavelingsinstallatie die november vorig jaar in gebruik genomen is, is dit de derde grote investering in minder dan een jaar".

ExxonMobil
In de regio Rotterdam heeft de ExxonMobil groep een raffinaderij (10 miljoen ton), vier petrochemische fabrieken en een smeermiddelenfabriek. Hier werken ongeveer 1000 werknemers. Tevens is ExxonMobil in Nederland mede-eigenaar van de Rotterdam- Antwerpen pijpleiding en de TEAM Terminal en MOT opslagtankparken. Daarnaast is ExxonMobil in Nederland aandeelhouder van NAM en GasTerra. Alle activiteiten maken deel uit van het wereldomspannende energie- en chemieconcern Exxon Mobil Corporation met activiteiten in 200 landen.