CNV PZ trekt aan noodklok over toeslagen gevangenissen

25.05.2007 / 11:41 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cnv publieke zaak

Cnv publieke zaak

CNV Publieke Zaak trekt aan noodklok na uitblijven betaling toeslagen gevangenissen

CNV Publieke Zaak heeft bij DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) aan de noodklok getrokken nu veel leden hebben geklaagd over het uitblijven van de uitbetaling van onregelmatigheids- en overwerktoeslagen. Dit speelt in de detentiecentra in Rotterdam en Dordrecht.

'Het is niet alleen onrustig op de werkvloer, het ontbreekt de medewerkers ook aan tijdige informatie over bijvoorbeeld (plotselinge) roosterwijzigingen en ze worden regelmatig geconfronteerd met te weinig personeel. Daarnaast worden de medewerkers al maanden geplaagd met achterstanden in de uitbetalingen van hun onregelmatigheidstoeslagen (TOD) en overwerk', aldus bestuurder Saskia Dijxhoorn van CNV Publieke Zaak.

Crisismanager
CNV Publieke Zaak heeft deze zaak nu aan de orde gesteld bij de leiding van DJI. Dit heeft geleid tot het inrichten van een P-interventieteam onder leiding van mevrouw E.M. van der Gulik. Deze heeft toegezegd dat DJI alles in het werk zal stellen de ontstane problematiek daadkrachtig en snel te zullen aanpakken. Uiteraard houdt CNV Publieke Zaak in de gaten of de problemen opgelost worden. 'Uit de gesprekken met DJI heb ik vertrouwen dat de problemen opgelost worden', aldus Saskia Dijxhoorn.

Voor meer informatie
Saskia Dijxhoorn, bestuurder CNV Publieke Zaak, 06 53649025 Jan Spijk, woordvoerder, 06 512 440 64
www.mijnvakbond.nl