Persberichten Stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 25-05-2007

Man aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag werd een man op de Admiraal Helfrichlaan door agenten aangehouden omdat er sprake was van grove belediging. De man verzette zich hevig.

De politie kreeg omstreeks 00.30 uur de melding dat er een vechtpartij op straat zou zijn, waarbij er stenen uit het trottoir getrokken werden en een man met een ontbloot bovenlichaam betrokken was bij het conflict. Op de kruising Admiraal Helfrichlaan met de Van Weerden Poelmanlaan troffen agenten diverse uit de grond getrokken trottoirtegels aan en zagen ze de man met het ontblote bovenlichaam met twee andere jongens in een auto stappen. Bij het aanspreken van de verdachte, die dronken bleek te zijn, begon hij de agenten te beledigen, waarop hij, een 23-jarige Utrechter, werd aangehouden. De Utrechter verzette zich hevig, waarna hij met gepast geweld naar de grond werd gebracht. Op het moment van de aanhouding gingen de overige aanwezige personen zich met de aanhouding bemoeien, waarna agenten besloten om de politiehonden uit de auto te halen om de groep af te schermen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Belediging

UTRECHT - Op het Janskerkhof werden vrijdagochtend drie aanhoudingen verricht.

Agenten troffen omstreeks 03.00 uur een groep mannen hevig ruziënd aan. Eén van de mannen, een 28-jarige man uit Zeist, begon een agent te beledigen, waarna hij werd aangehouden. Een andere man bleef staan schreeuwen, waarna hij meerdere malen werd gevorderd om weg te gaan, hieraan voldeed hij niet, waarop ook hij, de 31-jarige Zeistenaar, werd aangehouden. Ook werd een 27-jarige Zeistenaar in de boeien geslagen voor het beledigen van een agent.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden op het Equatorplein die een bus aan het vernielen was.

Surveillerende agenten werden donderdagavond rond 22.00 uur aangesproken door bewoners die aangaven dat er op de Siriusstraat een vechtpartij gaande was. Ter plekke zagen agenten dat een man met een fietsketting een busje aan het bewerken was en zojuist een zijraam van de bus had ingeslagen en de bestuurder bedreigde. Volgens een getuige zou de man zijn geschrokken doordat de bestuurder te snel zou hebben gereden. De man, een 56-jarige Utrechter, was duidelijk onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op donderdagmiddag werd autokraker op het t Goylaan op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 14.45 uur werden agenten gezonden naar genoemde locatie wegens een auto-inbraak op heterdaad. De verdachte werd in eerste instantie aangehouden door een persoon, maar hij wist zich los te rukken en vluchtte in de richting van de Oranje Nassaulaan. De wijkagent zag vervolgens een man die voldeed aan het signalement bezweet en met verwondingen aan zijn arm en hand op de Van Lippe Biesterfeldstraat staan. De verdachte, een 19-jarige Utrechter werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.