Gemeente Breda

Breda start reconstructie Ginnekenweg-Noord

Aandacht voor voetgangers, fietsers en de auto, groen en veiligheid.

Dat zijn de speerpunten uit het plan van aanpak voor de reconstructie van de Ginnekenweg-Noord dat het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft vastgesteld. Van het Saksen Weimarplein tot en met de aansluiting met de Koninginnestraat krijgt de Ginnekenweg een nieuw infrastructureel jasje. Tijdens het hele proces werkt Breda nauw samen met bewoners en winkeliers. Totaal trekt het college voor de herinrichting van de Ginnekenweg-Noord 1,9 miljoen uit.

Het college vindt de samenwerking met het platform Ginnekenweg-Noord van het grootste belang. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Janus Oomen, heeft al gesproken met het platform: we slaan de handen ineen om te zorgen dat de Ginnekenweg-Noord aantrekkelijker, uitnodigender en veiliger wordt voor iedereen.

Met het platform ontwikkelt de gemeente het voorlopig ontwerp dat vervolgens aan bewoners, winkeliers en ondernemers van de Ginnekenweg-Noord en de wijk Zandberg wordt voorgelegd. Iedereen krijgt uitgebreid de gelegenheid om hierop te reageren, ondermeer tijdens een openbare informatieavond. Alle reacties worden meegenomen bij het maken van het definitieve ontwerp. Het is de bedoeling dat het college in oktober 2007 het definitief ontwerp vaststelt. Na de aanbestedingsprocedure start dan medio 2008 dan het concrete werk aan de weg, dat ongeveer 30 weken gaat duren. Tijdens alle fasen wordt het platform nauw betrokken.

Bij de begroting van 2007 reserveerde de gemeente voor de herinrichting van de Ginnekenweg-Noord een budget van 1 miljoen. Bij het eerste schetsontwerp bleek dat dit budget niet toereikend was om te voldoen aan de wensen van de gemeenteraad. Het college stelt de gemeenteraad nu voor bij de behandeling van de Kadernota 2008 om een extra bedrag van 900.000 beschikbaar te stellen voor infrastructurele maatregelen op dit deel van de Ginnekenweg. Als de raad hierover positief besluit, dan heeft de gemeente voor de reconstructie van de Ginnekenweg-Noord 1,9 miljoen beschikbaar.

Het plan van aanpak wordt op 25 mei ter kennisname aangeboden aan de raadscommissie Bouwen en Wonen.

Breda, 25 mei 2007