Persberichten Eemland noord, 12.25 uur

Utrecht, 25-05-2007

Bekeurd voor diverse feiten

SOEST Op vrijdag 25 mei omstreeks 01.40 uur is een 16-jarige jongen uit Soest betrapt op het rijden onder invloed in een auto en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.

Het viel politiemensen op dat de Soester in een auto vanaf de Varenstraat kwam rijden, maar plotseling linksaf de Koningsweg opdraaide. Reden om de bestuurder te controleren waarbij werd geconstateerd dat hij alcohol had gedronken. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 770 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen de knaap wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diverse bekeuringen uitgereikt

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op donderdag 24 mei tussen 13.10 en 14.10 uur hielden politiemensen een verkeerscontrole op de Bikkersweg. Mede naar aanleiding van klachten over te hard rijden, werd ook op snelheid gecontroleerd. Twaalf bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u waar maximaal 50 is toegestaan. Daarnaast werden zes bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Bekeuringen

SOEST Bij een controle op donderdag 24 mei tussen 08.00 en 08.45 uur kregen vier automobilisten een bekeuring wegens het negeren van de geslotenverklaring op de Peter van den Breemerweg.

SOESTERBERG Bij een snelheidscontrole op donderdag 24 mei tussen 10.00 en 12.30 uur op de Banningstraat kregen elf bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u.

Glazenwassers aangehouden voor bedreiging collegas

SOEST De politie heeft maandag 21 mei een 28jarige inwoner van Bleiswijk aangehouden in verband met bedreiging van collega-glazenwassers.

De handelwijze van de verdachte werd begin februari getoond in het TROS-programma Radar. Een acteur, die zich voordeed als glazenwasser, werd bedreigd toen hij in de wijk Boerenstreek in Soest ramen wilde reinigen.

Mede naar aanleiding van deze uitzending en de daaropvolgende aandacht van de media deden zes slachtoffers aangifte van bedreiging door de verdachte en zijn medewerkers en stelde de politie een onderzoek in. Gedurende het onderzoek werden meerdere getuigen gehoord en bleek dat de praktijken allen plaatsvonden in de gemeente Soest.

Een 23-jarige medewerker van de verdachte, eveneens een inwoner van Bleiswijk, werd aangehouden op dinsdag 22 mei maar kon na te zijn verhoord weer naar huis. De 28-jarige verdachte is afgelopen donderdop
24 mei voorgeleid bij justitie.