Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur

Utrecht, 25-05-2007

Man aangehouden voor bedreiging

AMERONGEN De politie heeft een 18-jarige inwoner van Amerongen aangehouden op verdenking van bedreiging. De Ameronger zou op vrijdag
25 mei omstreeks 00.05 uur op de Prins Bernhardlaan de 39-jarige bewoner van een woning aan de Prins Bernhardlaan hebben bedreigd. Hierbij zou mogelijk door hem een mes zijn gebruikt. De aanleiding van de bedreiging is nog niet helemaal duidelijk. De zaak is in onderzoek en de Ameronger is daartoe ingesloten in het politiebureau.

Man voor bezit drugs aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 22-jarige man uit Wijk Bij Duurstede is donderdag 24 mei omstreeks 22.05 uur aangehouden op verdenking van het bezit van een geringe hoeveelheid harddrugs.

Politiemensen controleerden de inzittenden van een personenauto op de parkeerplaats gelegen aan de Zeeuwse Steen. Op het moment dat de politieman constateerde dat hij harddrugs bij zich had, vluchtte hij de auto uit. Na een korte achtervolging wist de politieman de verdachte te achterhalen en aan te houden.

Bij het in de politieauto plaatsen van de verdachte, werden vier omstanders, waaronder een familielid, erg hinderlijk en opdringerig. De politie sommeerde de groep afstand te nemen waarbij werd gezegd dat er anders geweld zou worden gebruikt. Hierop lukte het om de verdachte over te brengen naar het bureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Geen overtredingen bij alcoholcontrole

VEENENDAAL Bij een controle vrijdag 25 mei tussen middernacht en 02.00 uur op de Rondweg-west en de Kerkewijk moesten 48 bestuurders blazen. Daarbij werd 1 bestuurder betrapt die te diep in het alcoholglaasje had gekeken.

Man aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft donderdag 24 mei omstreeks 21.45 uur een 34-jarige man uit Wijk Bij Duurstede aangehouden. De politie kreeg een melding om te gaan naar de Zandweg omdat daar een door het lint zijnde man met een mes zou lopen te zwaaien.

De politie zag ter plaatse een man lopen die voldeed aan het signalement, maar die ging er op zijn beurt vandoor. Het gelukte na een korte achtervolging de man te achterhalen op de Nieuweweg waarop hij werd aangehouden. Het door de verdachte in het gras weggegooid voorwerp bleek bij nader onderzoek een aardappelschilmesje te zijn. Een arts onderzocht de man die geestelijk in de war was en werd opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.