Herstart bouw Koepoortgarage te Delft

25.05.2007 / 13:10 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ceres projecten

Ceres projecten

Herstart
Binnenkort wordt gestart met de verdere werkzaamheden van de Koepoortgarage. De onderhandelingen met Heijmans Beton- en Waterbouw hebben geleidt tot de opdracht voor het bouwen van de stempelvloer, alsmede tot de intentie-overeenkomst voor het bouwen van de garage en de bovenliggende woningen.

Het Plan van Aanpak om verder te gaan met de bouw van de garage is op 12 maart jl. ingediend bij Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Delft. De opmerkingen van de gemeente op het plan zijn inmiddels verwerkt in een definitief plan, dat op 17 april jl. gereed is gekomen. De gemeente heeft op 14 mei 2007 haar goedkeuring op dit plan, onder een aantal voorwaarden, gegeven.
Het Plan van Aanpak bevat voor ons een groot aantal verplichtingen om de veiligheid van de omgeving te waarborgen. Onder meer zijn eisen gesteld aan een uitgebreid monitoringsplan in de fase van ontgraven.
Ook het Hoogheemraadschap van Delfland is akkoord gegaan met het plan en heeft de benodigde vergunning voor de inname van water, voor het gedeeltelijk onder water zetten van de bouwput, afgegeven.

Planning komende periode
In de komende periode zullen achtereenvolgens de volgende werkzaamheden worden uitgevoerd: Vanaf week 24 (11 juni 2007): laswerkzaamheden en grondwerk. Vanaf week 25 (18 juni 2007): controle verankering en overig voorbereidend werk. Aansluitend zullen de overige werkzaamheden uit het Plan van Aanpak worden uitgevoerd.

Wat vooraf ging
De bouw van de Koepoortgarage heeft vanaf december 2006 stil gelegen wegens technische problemen. De herstart was in voorbereiding met als doel op uiterlijk 1 april weer te starten. Helaas door het faillissement van de Hoofdaannemer Nijssen Bouw heeft dit langer op zich laten wachten.