Partij van de Arbeid

Meldpunt integriteit

25-05-2007 12:30

Deze week presenteerde commissie Van Thijn haar rapport over de gang van zaken in de PvdA-afdeling Amsterdam Zuidoost voorafgaande aan de raadsverkiezingen in 2006. Het partijbestuur vindt dat het rapport een goed beeld schetst van de gebeurtenissen van de periode en neemt de bevindingen en aanbevelingen over. Zo is het partijbestuur van plan een landelijk meldpunt integriteit in te stellen.

Onder andere de gebeurtenissen zoals in Amsterdam Zuidoost geven volgens de commissie aanleiding om binnen de partij de integriteit van besturen hoog op de politieke agenda te zetten. De commissie adviseert het partijbestuur om een actief beleid te ontwikkelen, door het geven van trainingen en het instellen van een meldpunt. Het partijbestuur wil deze aanbevelingen van de commissie overnemen.

Daarom wil het partijbestuur, in aanvulling op de reeds bestaande gedragscode integriteit, een landelijk meldpunt met een klachtenprocedure instellen om in voorkomende gevallen adequaat te kunnen optreden. Zo kan worden voorkomen dat gevallen waar de integriteit van bestuur in het geding is te lang in de anonimiteit blijven.

Het volledige rapport en de volledige reactie van het partijbestuur staan in de digitale bibliotheek.