Gemeente Arnhem

Sfeervol spektakel bij comeback Cup in Arnhem (22 mei 2007) Wat een leuk evenement, hier in Arnhem, glundert international Stijn Schaars (ex-Vitesse, nu AZ). Dat beaamt zijn ploeggenoot bij Jong Oranje, Hedwiges Maduro (Ajax), volmondig. De twee internationals presenteerden maandagmiddag 21 mei de EK-Cup nog eenmaal aan het Arnhemse publiek: 21 dagen vóór de aftrap van het Europese eindtoernooi van nationale elftallen onder de 21 jaar. Met een spectaculaire landing van twee Landmacht-paras, die de officiële wedstrijdbal kwamen brengen, werd de Trophy Tour op het Kerkplein bekroond. Als één van de vier speelsteden maakt Arnhem zich op voor het EK-toernooi.
Overhandiging door para's van de wedstrijdbal
Overhandiging door para's van de wedstrijdbal
Presentator Eric Schuurman van TV Gelderland interviewde de beide internationals, die uitkijken naar het toernooi waarin Jong Oranje zijn Europese titel verdedigt. Schaars, die aanvoerder was van het kampioensteam, zal het EK nu moeten missen wegens een blessure, maar hij steunt zijn ploeg als echte Oranje-fan: hij maakte maandag de Trophy Tour langs alle speelsteden Heerenveen, Groningen, Nijmegen en Arnhem en gaf tot slot een interview in de Radio 538-studio Maduro maakt deel uit van de selectie van Foppe de Haan. Na de 55 officiële wedstrijden van Ajax, dit seizoen (de laatste komende zondag: Maduros Ajax tegen Schaars AZ!), hoopt Maduro op vijf optredens in Jong Oranje, inclusief de halve finale en finale Samen met toernooidirecteur Harry Been bedreef wethouder Cees Jansen flinke promotie voor het toernooi, waarbij de Arnhemse wethouder hoopt op een halve finale in Gelredome mét Oranje.
Talentje oefent met de EK-bal

Het bliksembezoek van de Cup aan Arnhem begon maandagmiddag met de feestelijke binnenkomst per Hummer, een geweldige limousine van Radio 538, onder de klanken van Status Quo.
Na de enthousiaste podiumgesprekken, het hijsen van de UEFA- en gemeente Arnhem-vlaggen plus de tentoonstelling van de Cup vóór brasserie Dudok, was het wachten op de landing van de parachutisten van de Luchtmobiele Brigade met de wedstrijdbal.

Talentje oefent met de EK-bal

Ondanks de laaghangende bewolking konden de sprongen doorgang vinden: één para kwam stevig -, de andere feilloos neer op het Kerkplein. De internationals verrichtten de aftrap voor de finale van het Arnhemse straatvoetbaltoernooi. Voetballiefhebbers konden daarnaast de snelheid van hun schot laten meten.
Het team van Foppe is niet te stoppe stond te lezen op één van de spandoeken, waarmee de makers kaartjes voor het EK en een wedstrijdbal wonnen.
Het evenement, dat zich maandagmiddag deels onder schooltijd voltrok, trok maar zon 350 bezoekers, maar die waren dan ook getuige van een sfeervol spektakel. Arnhem loopt zich warm als Euro 2007-voetbalstad met vier wedstrijden in het Gelredome: Tsjechië-Engeland (11 juni), Engeland-Italië (14 juni), Italië-Tsjechië (17 juni) en de halve finale, mogelijk met Oranje, op 20 juni.

UEFA EK Onder 21
Van 10 tot en met 23 juni wordt in Nederland het UEFA EK onder 21 gespeeld. Eén van de vier speelsteden is Arnhem. Voor informatie over het voetbaltoernooi en kaartverkoop kunnen voetballiefhebbers gaan naar www.euro2007.nl . Kaartjes zijn te koop bij alle ruim 1.000 ticketbox-verkooppunten, waarvan tien in Arnhem.