Gemeente Teylingen

Willame Naghelstraat in Voorhout

20 extra parkeerplaatsen in de Willame Naghelstraat in Voorhout

25 mei 2007

PERSBERICHT 25 mei 2007 - Op korte termijn komen er 20 extra parkeerplaatsen in de Willame Naghelstraat in Voorhout. Er zijn parkeertellingen uitgevoerd, nadat bewoners een brief over het tekort aan parkeerplaatsen in deze straat aan de gemeente hadden gestuurd.

Met een ingezonden brief hebben enkele bewoners van de Willame Naghelstraat, nog in de Voorhoutse tijd, aangegeven dat er in de straat te weinig parkeerplaatsen zijn. Hierdoor parkeren mensen hun auto's op de stoep of in het gras van de speeltuin. Gelijktijdig met deze brief hebben zij ook een voorstel ingediend voor de aanleg van 20 extra parkeerplaatsen.

Naar aanleiding van het verzoek heeft de gemeente diverse parkeertellingen uitgevoerd. Hieruit is inderdaad een tekort aan parkeerplaatsen geconstateerd.

Ook is gekeken of het ingediende voorstel uitvoerbaar is. Aan alle bewoners van de straat is gevraagd een reactie te geven op het voorstel. Een meerderheid bleek voorstander te zijn van deze uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen.

De gemeente heeft vervolgens het vergunningentraject in gang gezet. Nu de noodzakelijke vrijstelling van het bestemmingsplan voor de aanleg van de 20 extra parkeerplaatsen is verleend, kunnen de werkzaamheden voor de extra parkeercapaciteit op korte termijn beginnen.