Provincie Utrecht

gedeputeerden Kamp, Lokker en Mik

Afscheid van gedeputeerden Kamp, Lokker en Mik

25-5-2007 -

Dinsdag 22 mei heeft de provincie Utrecht afscheid genomen van de (oud)gedeputeerden mevrouw Kamp en de heren Lokker en Mik. Zij ontvingen van de commissaris van de Koning, de heer Staal, een bronzen beeldje van Jits Bakker dat de democratie verbeeldt. Hetzelfde beeldje staat op ware grootte in de hal van het provinciehuis. De heer Mik ontving ook een erepenning van de Universiteit Utrecht en de heer Lokker een erepenning van het Ministerie van Landbouw, Milieu en Voedselkwaliteit.

Erepenning Universiteit Utrecht

Gedeputeerde Mik heeft uit handen van mevrouw Van Rooij de zilveren penning ontvangen van de Universiteit Utrecht. Deze penning wordt sinds 1992 toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse universiteitswereld. Mik kreeg deze penning omdat hij een belangrijke drijvende kracht was achter samenwerkingsprojecten van provincie en universiteit als het Science Park Utrecht en de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Provinciebestuurders die voor hem deze penning hebben ontvangen, zijn: commissaris van de Koningin Staal, Beelaerts van Blokland en wijlen gedeputeerde Schapenk.

Erepenning Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft dinsdag 22 mei de zilveren erepenning van het ministerie toegekend aan de heer Lokker, (oud)gedeputeerde van de provincie Utrecht. De zilveren penning is uitgereikt door de heer Van der Zande, secretaris generaal van het ministerie. Lokker heeft de penning gekregen voor zijn `moedig bestuur binnen de Wet Inrichting Landelijk Gebied (WILG)'.
Eerder kregen onder meer de heer Vonhoff, de heer De Wijs en mevrouw 't Hart een erepenning van LNV. De penning bestaat sinds 1997 en is ontworpen door Erik Claus, beeldend kunstenaar uit Broek in Waterland.

Meer informatie: Marjolein Nagel, telefoon Marjolein Nagel 030 258 3195