Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 mei 2007

Aanhouding na steekpartij

Almelo

De politie kreeg op vrijdag 25 mei omstreeks 01.30 uur een melding van een steekpartij aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Almelo en hield hierbij een 41-jarige Almelose als verdachte aan.

Agenten troffen een 53-jarige Almeloër liggend aan op de Jacob van Ruysdaelstraat. De Almeloer bloedde en hij vertelde dat hij met een mes was gestoken. Op aanwijzing van het slachtoffer heeft de politie de 41-jarige vrouw in haar woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het slachtoffer werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij in de loop van de nacht geopereerd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld om de toedracht van de steekpartij te verduidelijken. De 41-jarige werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-067894)

Boze man vernielt bus

Almelo

Een 21-jarige man uit Almelo is op donderdag 24 mei omstreeks 08.00 uur aangehouden op het busstation in Almelo nadat hij een streekbus had vernield en daarbij een buschauffeuse bedreigde.

De 21-jarige was niet op tijd bij een bushalte en zwaaide naar de buschauffeuse dat ze alsnog moest stoppen. Omdat de chauffeuse de bus niet zomaar buiten de halte op de openbare weg mocht stoppen reed ze door. De 21-jarige, die achter de bus aan rende, schopte vervolgens meerdere keren tegen de stadsbus. Toen de bus op een gegeven moment voor het verkeer moest stoppen kwam de jongeman naar het bestuurdersraampje gerend. Toen zij hem uitlegde waarom ze niet kon stoppen beledigde hij haar. De 21-jarige werd door de chauffeuse in de bus gelaten zodat hij bij aankomst op het busstation kon worden aangehouden door de politie. Met een dagvaarding kon hij even later het bureau verlaten. (07-067409)

Baldadige jeugd krijgt zwembadverbod

Hengelo

De politie kreeg op donderdag 24 mei omstreeks 15.30 uur een melding dat er in het zwembad aan de Lage Weide in Hengelo een groepje jongens zich baldadig zou gedragen en het zwembad niet wilde verlaten.

Twee Hengelose jongens van 18 jaar en een Hengeloer van 20 jaar hadden zich niet aan de regels van het zwembad gehouden en wilden na meerdere sommeringen het zwembad niet verlaten. Ook toen de politie ter plaatse kwam waren ze nog erg opstandig en wilden ze niet meewerken. Toen er naar hun identiteit gevraagd werd gaven twee jongens een valse naam op. Hierop werd het tweetal, een 18- en 20 jarige, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze konden het bureau met een bekeuring weer verlaten. Ook kregen zij een zwembadverbod voor onbepaalde tijd uitgereikt. (07-067670)

Twee jongens stelen biertap

Hengelo

Na een achtervolging hebben medewerkers van een cafe aan het Burg. Jansenplein in Hengelo, op donderdag 24 mei omstreeks 23.30 uur, een 21- en een 22-jarige Hengeloer aangehouden nadat zij een mobiele biertap vanaf het terras hadden gestolen.

Een medewerker van het cafe zag die avond dat de beide jongens met een biertap van de gelegenheid het terras afliepen. Na een achtervolging door de binnenstad konden de jongens aan de Steijnstraat worden aangehouden. De biertap, die de jongens tijdens de achtervolging verstopt hadden, werd in de bosjes in de Steijnstraat aangetroffen. Het tweetal werd door agenten meegenomen naar het bureau waar zij een dagvaarding kregen uitgereikt. (07-067860)

Verdachte van fietsdiefstal aangehouden

Oldenzaal

Aan de Johanna van Burenlaan in Oldenzaal hield de politie op donderdag 24 mei omstreeks 21.00 uur een 15-jarige Oldenzaler aan voor diefstal van een fiets.

De 15-jarige had even daarvoor bij een visvijver aan de Griekenlandlaan in Oldenzaal een fiets gestolen van een 14-jarige jongen uit diezelfde plaats die daar aan het vissen was. Toen de 14-jarige en zijn moeder in de wijk op onderzoek uit gingen, troffen zij op de Johanna van Burenlaan de 15-jarige op de gestolen fiets aan. Hierop belde de moeder meteen met de politie die de Oldenzaler aanhield en overbracht naar het politiebureau. Daar is hij opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-067827)

Politie houdt verkeerscontrole

Hengelo

In het kader van de "Blauwe dag" hield de politie op donderdag 24 mei tussen 21.30 en 00.15 toezicht op de verkeersveiligheid aan de Enschedesestraat en Bornsestraat in Hengelo.

Het resultaat van de controle was;

- 11 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel - 7 bekeuringen voor het fietsen zonder verlichting - 4 bekeuringen voor het overschrijden van de maximum snelheid - 2 bekeuringen voor het rijden onder invloed ( 0,65 en 0,78 promille) (07-067763)

Alcoholcontrole

Enschede

De politie heeft van donderdag 24 op vrijdag 25 mei op diverse locaties in Enschede een alcoholcontrole gehouden. De resultaten van de controle waren;

Donderdag 24 mei
Tijdstip: 23.30 uur. Een 22-jarige beginnend bestuurder aangehouden op de Hengelosestraat in Enschede met 0,4 promille

Vrijdag 25 mei 2007
Tijdstip: 00.18. Een 23-jarige beginnend bestuurder aangehouden op de Deurningerstraat in Enschede met 0,6 promille. Tevens bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en niet kunnen tonen Identiteitsbewijs.

Tijdstip: 02.00 uur. Een 34-jarige automobilist werd aangehouden op de Gronausestraat in Enschede met 1,32 promille.

Tijdstip: 02.10 uur. Een 50-jarige automobilist uit Enschede werd aangehouden op de Gronaustraat in Enschede met 0,95 promille.

Tijdstip: 02.36 uur. Een 21-jarige automobilist uit Haaksbergen werd aangehouden op de Haaksbergerstraat in Enschede met 0,6 promille.

Tijdstip: 03.00 uur. Een 26-jarige beginnend bestuurder uit Enschede werd op de Haaksbergerstraat in Enschede aangehouden met 0,3 promille.

Tijdstip: 03.20 uur. Een 34-jarige automobilist uit Enschede werd op de Haaksbergerstraat in Enschede aangehouden met 0,83 promille.

Tegen allen werd proces-verbaal opgemaakt.

Brand gesticht in brievenbussen

Enschede

In de nacht van vrijdag 25 mei vond een brandstichting plaats bij de brievenbussen van een pand aan de HB Blijdensteinlaan in Enschede. Daarbij brandden alle brievenbussen uit.

Om 03.45 uur die nacht kwam de melding. Agenten zagen dat er bij het pand van de voormalige Keuringdienst van Waren aan genoemde straat alle brievenbussen uitgebrand waren. In deze brievenbussen zaten verbrande stukken kranten. Onder deze brievenbussen lag oud papier in een hoekje. Vermoedelijk is met behulp van dit papier brand gesticht in de brievenbussen. De omvang van de schade is nog niet bekend. Door de politie zal nog een aangifte worden opgenomen. (07-067920)

Drie mannen aangehouden na geweldincident

Enschede

De politie hield bij een woning aan de Puttenkampstraat in Enschede op donderdag 24 mei omstreeks 20.00 uur drie mannen aan, waarvan er een ernstig gewond was. Er werden meerdere wapens in beslag genomen.

Omstreeks 19.40 uur meldde een 24-jarige man uit het Duitse Braunschweig dat zijn 21-jarige kameraad en plaatsgenoot tegen zijn wil werd vastgehouden in een woning aan de Puttenkampstraat. De agenten zagen dat de melder een stroomstootwapen in zijn hand had en hield deze man daarvoor aan.

Vervolgens stelden de agenten een onderzoek in de woning aan de Puttenkampstraat in en troffen daar twee mannen. Een van hen, de 21-jarige Braunschweiger, had een bebloed hoofd en verklaarde dat hij was geslagen door de tweede aanwezige, een 27-jarige Enschedeër. Laatstgenoemde werd aangetroffen met een stroomstootwapen en een vuurwapen in zijn handen. De politie hield de 27-jarige aan en nam de wapens in beslag. De 21-jarige Duitser werd naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. Hij werd eveneens aangehouden. Mogelijke aanleiding tot het geweld is handel in drugs.

Het is nog onduidelijk wat zich in de woning heeft afgespeeld. Alle drie genoemde verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. (07-067789)

Horecapersoneel mishandeld

Enschede

Op donderdag 24 mei vond omstreeks 19.30 uur een mishandeling plaats van een 25-jarige Enschedese kelner bij een café aan de Oude Markt in Enschede. De politie kon op aanwijzing van een getuige de verdachte aanhouden.

De kelner deed rond genoemd tijdstip terraswerk, toen er ineens een man op hem kwam aflopen. Deze man had een fiets bij zich en gooide deze tegen de 25-jarige aan. Vervolgens kreeg de 25-jarige klappen van deze man. Een getuige sprong ertussen, waarbij ook hij klappen kreeg en gewond raakte. De dader ging er daarna vandoor. Op aanwijzing van die getuige kon de politie kort daarna de verdachte, een eveneens 25-jarige Enschedeër, in de Zuiderhagen aanhouden. De verdachte is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (07-067784)

Beroving

Enschede

Een 62-jarige Enschedese werd op donderdag 24 mei omstreeks 17.00 uur van haar tas en portemonnee beroofd. De diefstal vond plaats bij het winkelcentrum Stokhorst in Enschede.

De vrouw nam haar tas uit de fietstas en draaide deze om haar pols. Op dat moment naderde haar van achteren een jongeman op een fiets. Bij het passeren griste deze jongeman de tas uit de handen van de 62-jarige. De dader ging er meteen vandoor. De vrouw kon nog net op de been blijven, maar bezeerde bij deze actie wel haar pols. In de tas zat haar portemonnee met geld en bankpassen.

Van de dader is het volgende signalement bekend: Ongeveer 17-21 jarige man met mediterraan uiterlijk, ongeveer 1.80 m lang en normaal postuur. Hij was gekleed in een groen/rood horizontaal gestreept shirt, een spijkerbroek en droeg een zwarte cap. De dader fietste op een oud model herenfiets. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-067735)

Gestolen auto terecht

Enschede

Op donderdag 24 mei trof de politie een als gestolen gesignaleerde auto aan op de Boddenkampstraat in Enschede.

Bewoners van de Boddenkampstraat in Enschede meldden, dat daar al een tijdje een onbeheerde auto stond. Uit navraag bleek dat het ging om een gestolen Mercedes Benz met het kenteken TV-TL-58, eigendom van een 31-jarige Enschedeër. De auto werd op 25 april bij een woninginbraak aan de Ruzinklanden in Enschede weggenomen. De politie liet de auto afslepen. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-053444)

Auto tegen boom na joyriding

Enschede

De politie hield op vrijdag 25 mei een 19-jarige Oldenzaler aan, nadat hij met een auto tegen een boom was gereden op de Oldenzaalsestraat in Enschede. De 19-jarige had de auto zonder toestemming meegenomen.

Omstreeks 04.00 uur werd een eenzijdig ongeval gemeld aan de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de Stokhorstlaan. Getuigen troffen een onbeheerde auto aan met nog een draaiende motor. De politie zocht de omgeving af, maar kon geen bestuurder vinden. Uit het sporenonderzoek bleek dat de automobilist met vermoedelijk hoge snelheid in de berm was geraakt en tegen een boom was gereden. Daarna had de auto een slag van 180 graden gemaakt en was vervolgens op de rijbaan terechtgekomen.

Uit navraag bij de beheerder van de auto, bleek dat de autosleutel niet aanwezig was, zodat het vermoeden bestond dat de 19-jarige zoon de auto had meegenomen. De 19-jarige heeft geen rijbewijs. De politie trof de 19-jarige omstreeks 06.15 uur in zijn ouderlijke woning aan en hield hem vervolgens aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (07-067934)

Auto in beslag genomen

Enschede

Een 36-jarige Enschedeër is op donderdag 24 mei aangehouden nadat hij voor de zoveelste keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens hun surveillance zagen agenten een 36-jarige Enschedeër omstreeks 14.00 uur rijden op de rotonde van de Haaksbergerstraat in Enschede. Tevens bleek dat de auto ook niet was verzekerd. Zij hielden de 36-jarige aan en namen de auto in beslag. Na zijn verhoor kon de verdachte met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (07-067619)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --