Extra Nieuwsbrief - vrijdag 25 mei 2007


Railion stelt pendeldienst in

Railion heeft deze ochtend een aantal aanpassingen doorgevoerd in het treinverkeer van en naar Duitsland. Zo komt er een pendeldienst op de corridor Rotterdam Venlo. Daarnaast zal Railion het Pinksterweekeinde benutten om de opgelopen achterstanden in het vervoer van en naar Duitsland weg te werken.

De achterstanden konden ontstaan omdat eerder deze week het treinverkeer op de belangrijke transport-as Mannheim Basel verstoord raakte als gevolg van een aanrijding in het Duitse Offenburg. Het traject Mannheim Basel vormt een cruciaal onderdeel van het Duitse spoorwegnet en behoort tot de drukste goederenspoorlijnen van Europa. Treinen vanuit de Noord Duitse havens met bestemming Zwitserland en verder maken gebruik van deze route. Evenals het treinverkeer uit de havens van Rotterdam en Antwerpen. Als gevolg van de aanrijding ontstond vrijwel meteen filevorming.

Het internationale treinverkeer van en naar Duitsland dat gisteren inmiddels enigszins op gang was gekomen, kreeg vannacht opnieuw met een tegenslag te maken. Als gevolg van blikseminslag in de buurt van Duitse Kaldenkirchen was vanochtend tot 7 uur de belangrijke grensovergang Venlo niet te gebruiken.

Door het instellen van een pendeldienst en door extra te werken in het Pinksterweekeinde verwacht Railion dat bij het begin van de nieuwe werkweek de treindienst weer genormaliseerd is.

Railion Nederland is onderdeel van DB Logistics, de transport en logistiek divisie van Deutsche Bahn AG.