Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |'s - Heerenberg - gevaarlijke medicijnen vermist          |
Een apotheker uit 's-Heerenberg heeft vrijdag (25/05) melding van vermissing van gevaarlijke medicijnen gedaan. De politie vraagt mensen die deze goederen vinden om ze in te leveren bij de apotheek of de politie.

Donderdagochtend voor opening werden er bij de apotheek aan de Oude Doetinchemseweg de nodige plastic bakken met medicijnen afgeleverd. Ze werden in een niet voor het publiek toegankelijke ruimte achter een afgesloten deur geplaatst. Tijdens het uitpakken miste men al enkele artikelen en de mogelijkheid bestond dat deze nog niet waren afgeleverd.

Toen er rond het middaguur iemand met een dergelijke bak bij de apotheker kwam, heeft men de afgeleverde voorraad gecontroleerd. De apotheker mist men nu een aantal artikelen, waar-onder enkele gevaarlijke voor kinderen en ook voor volwassenen.

Het gaat onder andere om twee flesjes siroop en tientallen doosjes met medicijnen voor mensen met hartklachten, medicijnen tegen een te hoge bloeddruk en medicatie voor astmapatiënten.

Er is inmiddels contact geweest met de vervoerder en het is onduidelijk hoe de medicatie vermist is geraakt. Mensen die informatie hierover hebben, worden verzocht te bellen met 0900 - 8844.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --