AEGON groter dan ooit op Nederlandse hypotheekmarkt

25.05.2007 / 14:58 / Rubriek: Economie / Organisatie: Aegon nederland

Aegon nederland

Het marktaandeel van AEGON op de hypotheekmarkt is de afgelopen twee jaar flink toegenomen. AEGON komt nu (per april 2007) binnen in de top 10 van grootste hypotheekverstrekkers in Nederland. Met een marktaandeel van 3,1% staat AEGON nu op de negende plek in de top 10. AEGON's marktaandeel op de hypotheekmarkt is daarmee hoger dan het ooit is geweest. Opvallend is dat de stijging plaatsvindt in een krimpende hypotheekmarkt.

In 2005 besloot AEGON met een marktgericht programma actiever te worden op de hypotheekmarkt en dat werpt zijn vruchten af. De recente opmars van AEGON heeft drie duidelijke oorzaken: flexibel en goed combineerbare hypotheekvormen, een concurrerende hypotheekrente (met name voor lange rentevast periodes), en tussenpersonen die tevreden zijn over AEGON's aanbod en service. De komende jaren wil AEGON verder groeien op de hypotheekmarkt.

Productverbeteringen
AEGON heeft afgelopen jaar zijn productassortiment fors verbeterd. Zo kunnen zelfstandige ondernemers, zoals ZZP-ers, freelancers en DGA's, sinds 1 januari 2007 het volledige aankoopbedrag voor een eigen woning financieren. Ook de introductie in februari 2006 van een 30-jaar vaste rente, was een groot succes. Deze maand werd de AEGON Krediethypotheek op de markt gebracht. Tenslotte, maakte AEGON het mogelijk om de geoffreerde hypotheekrente als passeerrente te kiezen. Dat is interessant wanneer de klant verwacht dat de hypotheekrente tussen de offerte- en passeerdatum stijgt of gelijk blijft.

Overwaardeverzilvering
De groei zal ook komen uit nieuw aangeboorde markten, zoals de seniorenmarkt. Uit eigen onderzoek blijkt dat 55-plussers veel interesse hebben in het verzilveren van de overwaarde op hun huis. De meeste senioren willen die overwaarde benutten om hun pensioeninkomen aan te vullen. In Engeland en de USA is die trend al langere tijd aan de gang.

Voor meer informatie:
Communicatie AEGON Nederland, Ronald Kooren, telefoon (070) 344 87 30.

Het persbericht is ook te lezen op onze internetsite www.aegon.nl