Randstad Legal tekent contract met vier juridsche opleidingen

25.05.2007 / 15:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Randstad nederland

Randstad nederland

PERSBERICHT

Diemen, 25 mei 2007

Randstad Legal voorziet in baangarantie HBO-Juristen

Randstad en vier juridische HBO-opleidingen tekenen contract

Randstad Legal en vier HBO-Rechten opleidingen hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee zijn studenten aan de Hogescholen van Amsterdam, Arnhem/Nijmegen en Den Haag en aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys (Tilburg/Den Bosch) verzekerd van een baan. De waardevolle opleiding HBO-Rechten vervult een behoefte in de markt naar praktisch ingestelde juristen.

Uit onderzoek van de Universiteit en Hogeschool Amsterdam is gebleken dat er een enorme marktvraag is voor juridisch geschoolde medewerkers. Er zijn legio functies geschikt voor afgestudeerde HBO-Juristen zoals juridisch adviseur, notarisklerk, bedrijfsjurist of parketsecretaris. De opleiding is een eigentijdse praktisch gerichte studie die voorziet in een groeiende klantvraag. Randstad als marktleider signaleert een groei in de vraag naar juristen met een pragmatische instelling. Tevens beschikt zij over een groot netwerk waar de afgestudeerde HBO-Jurist geplaatst kan worden. De HBO-Jurist kan bij diverse bedrijven aan de slag gedurende de looptijd van het arbeidscontract van tenminste twee jaar dat Randstad de bachelor aanbiedt. Door deze samenwerking doet een afgestudeerde HBO-Jurist via Randstad Legal werkervaring op bij diverse werkgevers. De HBO-Jurist, die bij uitstek geschikt is om in teamverband te werken, kan zo werken aan zijn carrièreversnelling die Randstad Legal mogelijk maakt. Daarnaast voorziet Randstad Legal met regelmaat de vier partners van de HBO-Rechten opleidingen van juridische arbeidsmarktkennis. Daardoor kan de kwaliteit van de opleidingen nog meer verbeterd worden.

HBO-Rechten is een doelgerichte juridische opleiding van hoog niveau die voorziet in een groeiende vraag van onze klanten. De tevredenheid van onze klanten is groot mede vanwege de kwaliteit van de afgestudeerden en de directe inzetbaarheid, aldus Ellen Brocx, operationeel manager van Randstad Legal.