ADO Den Haag

Den Haag, vrijdag 25 mei 2007

Verklaring inzake lening gemeente Den Haag

De Haagse gemeenteraad heeft donderdag 24 mei jl. ingestemd met het verstrekken van een lening van 6,5 miljoen euro door de gemeente Den Haag aan Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO). Naar aanleiding van de berichtgeving in diverse media, die feitelijke onjuistheden bevat, wenst ADO Den Haag de navolgende verklaring af te leggen.

Ten eerste wordt in de media ten onrechte gemeld dat de lening van de gemeente Den Haag wordt verstrekt aan NV ADO Den Haag. Deze lening wordt namelijk verstrekt aan SSO, belast met de ontwikkeling van het nieuwe stadion dat momenteel in het Forepark verrijst.

Ten tweede is er geen relatie tussen de lening en de vertraging van de bouw van het nieuwe stadion. Bij aanvang van het bouwproces was al voorzien dat enkele maanden voor oplevering van het stadion een aanvullende lening door SSO zou moeten worden afgesloten.

Tot slot wenst NV ADO Den Haag te benadrukken dat er geen relatie bestaat tussen de eerdergenoemde lening en de licentieverstrekking voor het seizoen 2007/2008. De lening komt immers ten goede aan de realisatie van de doelstellingen van SSO en niet aan de exploitatie van NV ADO Den Haag.


Noot voor de redactie (