Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 25-05-2007

Joyrider onder invloed veroorzaakt ongeval en rijdt door

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Palmboomstraat in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 37 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht, donderdagavond laat, dat hij van bekenden de autosleutels heeft weggenomen en vervolgens met hun auto is gaan rijden. Tijdens die rit reed hij op de Palmboomstraat tegen een geparkeerd staande bestelauto en reed vervolgens door. De weggenomen auto en de verdachte zijn korte tijd later aangetroffen op de Hoekkamp in Rosmalen. De verdachte is aangehouden. Hij had letsel aan het hoofd en is eerst behandeld in het ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestaat dat de man zowel onder invloed van alcohol als van drugs was, is een bloedproef afgenomen. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs en had ook nog eens achterstallige boete van 500 euro openstaan. Hij is ingesloten.

Dronken automobilist doet valse melding na aanrijding

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie de melding dat er op de hoek van de Mgr. Diepenstraat met de Ophoviuslaan een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een kleine zwarte auto was betrokken, die na de aanrijding was doorgereden. De melder van het ongeval, een 37 jarige Bosschenaar en zelf betrokken partij bij het ongeval was inmiddels naar huis gereden en wachtte daar op de komst van de politie. Op weg naar de woning van de melder, zagen de agenten dat er op de Ophoviuslaan een verkeerspaal uit de grond was gereden en deels over de weg lag. Bij het verwijderen van de paal zagen zij wat lossen auto-onderdelen en een kentekenplaat liggen. Eenmaal bij de melder zagen zij dat de kentekenplaat van de auto van de Bosschenaar was. Zij stelden ook vast de man behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank was. De Bosschenaar is aangehouden voor het doen van valse melding, het doorrijden na een verkeersongeval en het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Hij had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Baldadigheid

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op het afgezette terrein rondom de St Jan, drie mannen van 23, 23 en 22 jaar aangehouden. Getuigen meldden dat het drietal de bouwsteigers aan het beklimmen waren. Het drietal is gehoord en met een bekeuring op zak diezelfde nacht weer in vrijheid gesteld.

Man steelt geld van collega

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is in een winkel aan de Helftheuvelpassage een 21 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd betrapt op het wegnemen van een geld-bedrag van 110 euro uit de tas van een collega en is overgedragen aan de politie. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Uden - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Markt in zijn woonplaats Uden een 35 jarige automobilist aangehouden. De man was zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank. Na het afleggen van de blaastest op het politiebureau bleek hij zoveel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De man kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod voor de duur van 11 uur.

Verdachten van koperdiefstal aangehouden

Heesch - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Kerkweg in Heesch twee mannen, een 18 jarige Ossenaar en een 17 jarige Hemonder, aangehouden op verdenking van diefstal van koper. De politie kreeg van een getuige de melding dat hij de twee jongens op de Maasstraat had betrapt met een zak met koper in de hand en dat zij er toen met een bromfiets vandoor gingen. Onderzoek wees uit dat zij twee zakken met koper hadden gestolen vanaf een in Heesch geparkeerd staande bestelauto. Het tweetal is ingesloten en in verzekering gesteld.