Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 25 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-05-2007

Met onder meer: gebroken ruggenwervels, winkeldieven en autoruit stukgeschopt.

Gebroken ruggenwervels

Purmerend, donderdag 24 mei 2007, 14:20 uur.

De politie is op zoek naar een bromfietser die is doorgereden na een aanrijding met een 15-jarige Purmerendse op de fiets die hierdoor twee gebroken ruggenwervels opliep. Het meisje reed over de Purmerdijk vanuit de richting Wheredijk richting afrit Lamoenstraat toen zij van achteren werd aangereden door een scooter die vervolgens doorreed. Volgens een getuige was het voertuig van de doorrijder een fel rode scooter met oranje, groene en blauwe stickers. De bromfietser zou uit de richting van Kwadijk zijn gekomen en met hoge snelheid in de richting van het Leeghwaterpark zijn weggereden. De bestuurder was vermoedelijk een blanke jongen van 17 à 18 jaar oud en achterop zat een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd met een bruine
paardenstaart. Beiden droegen een witte helm. Het politiewijkteam Purmer verzoekt getuigen die mogelijk weten wie de bromfietser is zich te melden via 0900-8844.

Politiepost Oostzaan verhuist

Maandag 4 juni wordt de nieuwe politiepost Oostzaan in het nieuwe gemeentehuis aan de Kerkbuurt in gebruik genomen. De politie krijgt een loket en een werkruimte naast de loketten van burgerzaken. Met ingang van deze datum wordt dan het oude bureau aan de Klaverweide gesloten. Ook de openingstijden worden gewijzigd. Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is de post open van 10.30 uur tot 12.00 uur. Op donderdag is de openingstijd van 16:00 uur tot 19:00 uur.

Belediging

Zaandam, donderdag 24 mei 2007, 14:00 uur.

De politie heeft een 18-jarige jongeman uit Westzaan aangehouden wegens belediging. Bij een bromfietscontrole schold de verdachte de agenten doorlopend uit. Ondanks herhaalde waarschuwingen volhardde de Westzaner in zijn gescheld totdat kon worden aangehouden. Bij de aanhouding werd door de verdachte hevig verzet gepleegd. Hij werd na verhoor met bekeuringen voor de gebreken aan zijn bromfiets en een proces-verbaal wegens belediging en verzet heengezonden.

Winkeldieven

Zaandam, donderdag 24 mei 2007, 16:14 uur.

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van winkeldiefstal bij een elektronicawinkel aan de Pieter Ghijsenlaan. De 18-jarige broer van de verdachte was al door winkelpersoneel aangehouden. De broers hadden geprobeerd goederen, waaronder een draadloze koptelefoon en een muis, weg te nemen. De oudste wist hardlopend aan het winkelpersoneel te ontsnappen maar kon door de toegesnelde agenten op de Provincialeweg worden onderschept. De jongste zou na zijn aanhouding het winkelpersoneel hebben bedreigd. De jongemannen werden na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Twee meisjes van 13 jaar uit Zaandam en Wormer werden door surveillerende agenten betrapt toen zij bij een warenhuis aan de Gedempte Gracht spullen in hun tassen deden en hiermee zonder te betalen de winkel uit wandelden. Bij controle van de tassen werden behalve gestolen cosmetica-artikelen ook meerdere kledingstukken uit een kledingwinkel in dezelfde straat aangetroffen. Ook het merendeel van de kleding was niet afgerekend. Proces-verbaal wordt opgemaakt en er wordt bekeken of de meisjes in aanmerking komen voor een HALT straf.

Op de Symon Spiersweg werd bij een bouwmarkt een 62-jarig echtpaar uit Uitgeest aangehouden wegens diefstal van een slotje. Het stukje ijzerwaar was uit de verpakking gehaald en werd als sleutelhanger aan een sleutelbos voorbij de kassa meegenomen zonder te betalen. Beiden kregen een bekeuring.

Slotentrekker

Zaandam, vrijdag 25 mei 2007, 02:30 uur.

De politie heeft twee 19-jarige Zaandammers aangehouden die een slotentrekker bij zich hadden. Het tweetal werd met een bromfiets aangetroffen in de hal van een flat aan de Bergblauwstraat. Zij konden zich niet legitimeren en hadden ook geen zinnige verklaring voor hun aanwezigheid in de hal. Ook over de herkomst van de bromfiets waren de jongemannen erg vaag. Toen in de bagageruimte van de bromfiets de slotentrekker en ander mogelijk inbrekersgereedschap werd aangetroffen hebben de agenten het tweetal aangehouden. Hierbij werd door één van hen zodanig verzet gepleegd dat geweld moest worden gebruikt. De verdachten werden ingesloten en het gereedschap in beslag genomen. Naar de herkomst van de bromfiets wordt een nader onderzoek ingesteld.

Buitenboordmotor gestolen

Westzaan, vrijdag 25 mei 2007, 05:36 uur.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd op het Weiver vanaf een boot een buitenboordmotor gestolen. Men heeft vermoedelijk bij buren een kano gepakt en is zo naar het erf gevaren waar de boot op de kant lag. Vervolgens werd een slot doorgeknipt en de boot te water gelaten. Daar werd het slot op de motor vernield en de bedrading van de besturing doorgeknipt. De licht blauwe 25 pk Yamaha buitenboordmotor (type F25 AES) werd vervolgens meegenomen.

Doorrijder

Purmerend, donderdag 24 mei 2007, 16:10 uur.

Een 43-jarige automobilist uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding. De man zou op de Jaagweg binnen de bebouwde kom van Purmerend een 29-jarige motorrijder van de weg hebben gereden en vervolgens zijn doorgereden. De motorrijder zou de toegestane snelheid hebben aangehouden terwijl de automobilist hem inhaalde en bij een viaduct naar rechts hebben gestuurd. Hierbij zou hij de motorrijder hebben geraakt die ten val kwam. De motor raakte flink beschadigd toen deze tegen het viaduct tot stilstand kwam. Aan de hand van het kenteken konden agenten de verdachte bij diens woning ophalen. Proces-verbaal wordt tegen de automobilist opgemaakt.

Autoruit stuk geschopt

Zaandam, donderdag 24 mei 2007, 18:28 uur.

De politie heeft een 35-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van vernieling. Een vrouw meldde aan het bureau dat een man de voorruit van haar auto op de Zilverpadsteeg had stuk geschopt. De man zou midden op de weg zijn gaan lopen en vervolgens op de motorkap zijn gesprongen. Agenten gingen met het door de vrouw opgegeven signalement direct op zoek en troffen de verdachte na enig zoeken op de Rozengracht waar de man in kennelijk dronken toestand voorbijgangers lastig viel. De man werd met gebruik van opbrengtechnieken aangehouden en ingesloten in het bureau. De Zaandammer kon zich de volgende dag nog wel herinneren dat hij heel veel alcoholische dranken had genuttigd. Het hele incident was hem, naar zijn zeggen, daardoor echter ontgaan.

Laatst gewijzigd 25-05-2007 15:01 | © Politie Zaanstreek-Waterland |