KNHS


KNHS-Commissie Aangepast Sporten opgericht
25 mei 2007

ERMELO (KNHS) De KNHS heeft onlangs de Commissie Aangepast Sporten opgericht. De commissie wordt voorgezeten door de heer Theo de Vries en bestaat daarnaast uit een zestal leden die over veel praktische en technische ervaring beschikken op het gebied van aangepast sporten.

Lucia Feijen en Ad Maijen maken deel uit van de Vereniging Hippische Wedstrijdsporten Gehandicapten (VHWG) en hebben zitting genomen in de Commissie Aangepast Sporten. Ad Maijen houdt zich binnen de VHWG bezig met de dressuursport, terwijl Lucia Feijen als actief menster het mennen voor haar rekening neemt. Els Kerstens is gespecialiseerd in de discipline mennen op het gebied van bestuurlijke zaken binnen zowel de reguliere als de aangepaste sport. Ineke Jansen is regulier jurylid en internationaal IPEC-jurylid. Hanneke Gerritsen zit in het FEI Para Equestrian Committee terwijl Joop Stokkel uitkomt in de Aangepaste Topsport discipline dressuur.
Net als bij de disciplines voltige, eventing en endurance heeft de commissie aangepast sporten een aparte sectie topsport. Deze bestaat uit voorzitter Theo de Vries, topsport specialist Hanneke Gerritsen en topsport beoefenaar Joop Stokkel.

Naast de vaste commissieleden beschikt de commissie over een tweetal adviseurs. Diederik Wismeijer is als bondscoach bij de sectie Topsport van de commissie betrokken, Rick Verbree is vanuit de Nebas aangewezen als adviseur voor de Organisatorische Integratie van het Aangepast Sporten binnen de KNHS.