Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 25-05-07

TILBURG, 25 mei 2007

Politie houdt verdachten aan voor huiselijk geweld

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond 21.00 uur in een woning in de wijk Hasselt een 28 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 26 jarige ex-vriendin te hebben bedreigd. Ook vernielde hij het slot van de achterdeur van de woning. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Een gesprek in de woning van het slachtoffer, gisteravond rond 20.30 uur, mondde uit in een conflict. De verdachte pakte tijdens het conflict een mes uit de keukenlade en bedreigde zijn ex-vriendin. Het lukte het slachtoffer om samen met de kinderen de woning uit te vluchten. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen in de woning de verdachte. Hij had zich, door het slot van de achterdeur te forceren, de toegang tot de woning verschaft. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij sloeg daarbij een agent in het gezicht. De politie gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen.

TILBURG - Agenten hebben gisteravond, even na 20.30 uur op de Spoorlaan een 53 jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 45 jarige vrouw. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het echtpaar kreeg op de Spoorlaan ter hoogte van het busstation een woordenwisseling met elkaar. Tijdens deze woordenwisseling sloeg de man zijn vrouw meerdere keren. Hierbij viel het slachtoffer op de grond en liep daarbij letsel aan haar rug op. Voor onderzoek is ze overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Minderjarige aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG De politie heeft vanmorgen, even na 06.00 uur, in een woning in de wijk Zorgvlied een 15 jarige Tilburgse jongen aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht, samen met nog twee jongens een 16 jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer stond gisteravond rond de klok van 21.00 uur samen met nog zes andere vrienden op een speelveldje aan de Schout Backstraat. Op het moment dat het groepje wilde vertrekken mengde zich drie andere jongens, waaronder de verdachte, bij het groepje. Het drietal sprak de groep op een dreigende manier aan. Tijdens het aanspreken sloeg de verdachte het slachtoffer tegen het hoofd. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarbij de 15 jarige jongen het slachtoffer een tweede klap in het gezicht gaf. Ook een vriend van het slachtoffer werd zonder aanleiding mishandeld. De 16 jarige jongen liep ten gevolge van de mishandeling een gezwollen gezicht en een bloedneus op. De politie onderzoekt de zaak.

Financieel conflict leidt tot mishandeling en bedreiging

GOIRLE In een woning in Goirle hebben agenten gisteravond rond 19.45 uur een 39 jarige Hongaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 58 jarige zetbaas, de bewoner van het pand te hebben mishandeld en bedreigd. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af.

Een woordenwisseling over een wel of niet uitbetaald salaris mondde in de woning in een conflict. De verdachte sloeg tijdens het conflict zijn baas in het gezicht. Het slachtoffer liep een zwelling en een blauw oog op. Ook bedreigde de verdachte de Goirlenaar woordelijk.

Politie arresteert drie centrumbezoekers in het uitgaansgebied

TILBURG De politie heeft afgelopen nacht in het uitgaansgebied van Tilburg in totaal drie arrestaties verricht. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het horecagebied spreken van een rustige nacht. Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor wild plassen en fout parkeren.

Rond 02.00 uur werd voor de deur van een uitgaansgelegenheid op het Piusplein een 22 jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden voor baldadigheid en wildplassen. Agenten troffen de man urinerend in een bloempot aan.

In het Hendrikhof hebben agenten vanmorgen om 03.15 uur een 20 jarige inwoner uit Maastricht aangehouden voor poging tot diefstal. De man poogde geld te pinnen met een vermoedelijk gestolen creditcard. Agenten stelden een onderzoek in nadat de man zich verdacht gedroeg bij een geldautomaat in de Juliana van Stolbergstraat. Onderzoek wees uit dat de verdachte in het bezit was van een niet op zijn naam staande creditcard. Ook troffen de agenten meerdere pillen en een poeder aan. De politie stelt een onderzoek in.

Rond 04.15 arresteerde de politie op de Paleisring een 20 jarige Tilburger. De man was het niet met de agenten eens die zijn vriendin aanspraken op haar gedrag. Na hem meerdere keren gevraagd te hebben zich niet met het gesprek te bemoeien bleef hij zich opstandig gedragen. Hierop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Politie houdt snelheidscontrole

TILBURG: Gisteravond tussen 16:50 uur en 21:00 uur hebben medewerkers van het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole ingesteld op Burgemeester Letschertweg. In totaal passeerden 1602 passanten het controlepunt. Van hen reden 68 bestuurders harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/uur. De hoogste gemeten snelheid was 137 km/uur.

De Burgemeester Letschertweg is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen.

De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG: In een schoenenwinkel aan de Heuvel is gistermiddag rond 17:30 uur een 15-jarige Tilburgse aangehouden. Ze wordt verdacht van diefstal van een paar schoenen. Bij het verlaten van de winkel ging het detectiepoortje af. Een beveiligingsbeambte stelde daarop een onderzoek in en bekeek- met toestemming van de vrouw de inhoud van haar tas. Daarin trof hij een paar niet betaalde schoenen aan. De verdachte verklaart dat ze door haar vriendinnen is overgehaald de schoenen te stelen. Ze heeft afstand gedaan van het schoeisel.

TILBURG: Een 22-jarige man uit Tilburg is gisteravond omstreeks 20:30 uur in een bouwmarkt aan de Hestiastraat aangehouden. De man zou verschillende goederen uit de winkel op het buitenterrein verstopt hebben, met de intentie deze later die dag op te halen. Een dag eerder zou datzelfde voorval ook al plaatsgevonden hebben. Ook daar is aangifte van gedaan. Het zou nu wederom om dezelfde artikelen gaan, met een waarde van ongeveer 600,-.

TILBURG: De politie heeft gisteravond rond 21:00 uur een 21-jarige Tilburger aangehouden . Dit gebeurde in een kledingwinkel aan de Heuvelstraat. De man verliet de winkel nadat hij enkele artikelen afgerekend had bij de kassa. Toch ging het detectiepoortje af. De beveiligingsmedewerker heeft vervolgens de tas van de man onderzocht en de hem aangehouden. Dit gebeurde omdat hij een accessoire van 5,90 had gestolen. De verdachte deed afstand van het artikel. Hij verklaarde dat hij spijt heeft van zijn daad.

Politie onderzoekt twee pogingen tot beroving

TILBURG / GOIRLE Met het opnemen van twee processen verbaal van aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een tweetal poging tot beroving, die afgelopen nacht tussen 00.15 uur en
01.30 uur, in Tilburg en Goirle plaats gevonden hebben. Deze misdrijven vonden plaats op de Spoordijk in Tilburg en de Beeksedijk in Goirle.

Tussen 00.15 uur en 00.45 uur werd een 62 jarige inwoner uit Oisterwijk het slachtoffer van een beroving op de Spoordijk. De man fietste vanaf het centrum over het fietspad in de richting van Oisterwijk. Ter hoogte van de brug over het kanaal sprong een onbekende man voor zijn fiets en dwong het slachtoffer tot stoppen. Onder dreiging van een mes eiste de verdachte geld. Omdat het slachtoffer niets bij zich had mocht hij vertrekken.

Een half uur later werd op de Beeksedijk een 32 jarige Tilburgse vrouw het slachtoffer. De vrouw fietste vanaf Hilvarenbeek over de Beeksedijk richting Goirle. Voorbij de brug zag ze een onbekende man vanuit tegenovergestelde richting op haar afkomen. De man dwong haar tot stoppen. Onder dreiging van een mes doorzocht hij haar tas. Toen een auto het tweetal passeerde sloeg de verdachte op de vlucht. Hij rende weg in de richting van de Kerkstraat.

De politie sluit niet uit dat het in beide gevallen gaat om dezelfde dader. De verdachte betreft een blanke man van ongeveer 1.85 met een geschatte leeftijd van tussen de 20 en 30 jaar. Tijdens de beroving was hij gekleed in een grijs gekleurde trui met capuchon. In beide gevallen is de man zonder buit te voet vertrokken. De politie verzoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben of iets meer weten zich te melden via het algemene nummer: 0900-8844

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek diefstal fiets (2^debericht)

TILBURG Naar aanleiding van een eerdere aanhouding van 14 mei jl. waarbij een 39 jarige Tilburgse fietsendief op heterdaad tegen de lamp liep, stelde de recherche van het politieteam Binnenstad een uitgebreid vervolgonderzoek in. Dit onderzoek wees uit dat de 39 jarige verdachte de afgelopen drie jaar wekelijks meerdere fietsen vanuit de binnenstad had ontvreemd waarna hij ze afzette in ruil voor harddrugs. Met toestemming van de officier van justitie werd op 23 mei, buiten heterdaad, een 29 jarige Tilburger in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en het overtreden van de opiumwet. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten controleerden op 14 mei jl. in de Gerard Mercatorstraat de 39 jarige verdachte. In de kofferbak van de auto lag een fiets. Deze fiets bleek eerder die nacht gestolen te zijn in de Bilderdijkstraat. In de woning van de man troffen de agenten nog zeven ontvreemde fietsen aan. Vervolgonderzoek wees uit dat de verdachte gedurende de afgelopen drie jaar honderden fietsen had ontvreemd. De man zette deze fietsen af bij de 29 jarige Tilburger in ruil voor drugs.

Direct na de aanhouding van de 29 jarige verdachte doorzochten agenten zijn woning. Daar trof de politie buiten meerdere gripzakjes met vermoedelijk cocaïne, ook een grote hoeveelheid goederen aan, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn, zoals digitale cameras, mobiele telefoons. Alle goederen werden in beslag genomen.

Auteur: Desiree Brabers