Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 25-05-07

OOSTERHOUT NB, 25 mei 2007

Politie houdt snelheidscontrole

DONGEN: Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben gistermiddag en avond tussen 17:30 uur en 20:45 uur een snelheidscontrole ingesteld op de Eindsestraat in Dongen. De maximum snelheid snelheid aldaar betreft 80 km/uur. In totaal passeerden 1830 mensen het controlepunt. Hiervan reden er 49 te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 131 km/uur.

De Politie Midden en West-Brabant heeft op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen 10 plaatsen in regio aangemerkt als blackspot. Op deze 10 trajecten vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselongevallen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid. Met deze aanpak wil de politie het aantal ongevallen nog verder terugdringen.

90-Jarige Oosterhoutse slachtoffer van tasjesdieven

OOSTERHOUT: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gistermiddag rond 16.00 uur plaats vond op de Keiweg in Oosterhout. Een hoog bejaarde vrouw, een 90-jarige inwoonster uit Oosterhout werd hiervan het slachtoffer en deed aangifte. Later bleek ook nog een bedrag van haar rekening te zijn gepind.

Na een bezoek bij de plaatselijke bank liep het slachtoffer een supermarkt in. In de winkel bemerkte ze dat ze gevolgd werd door twee voor haar onbekende mannen. Nadat ze haar boodschappen bij de kassa had afgerekend verliet ze de winkel. Het slachtoffer had haar tas in het mandje van de rollator gelegd waarbij ze de hengsels achter de handvatten had gehangen. Ter hoogte van de ingang van de Oude Doelen pakte plotseling één van de mannen die ze eerder in de supermarkt had gezien haar tas. Met een harde ruk lukte het hem de tas los te trekken. De dader stapte vervolgens in een personenauto van het merk Suzuki Swift en reed samen met zijn helper weg in de richting van de Ridderstraat. Uiteraard is de politie op zoek naar deze verdachten.

Verdachte I is een slanke man van 20 á 25 jaar, met een lengte rond de
1.75 meter. Verdachte II is een jongen van ongeveer 15 jaar met een normaal postuur en blond / bruin haar. Hij is kleiner dan dader I. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of iets meer kunnen vertellen over deze zaak en /of verdachten. Deze getuigen worden verzocht contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem met 0800-7000.

Politie controleert dronken automobilisten

KAATSHEUVEL De politie controleerde vanmorgen, even na 01.00 uur, op de Prof. Kamerlingh Onnesweg een 39 jarige automobilist uit Waalwijk. Het rijgedrag van de bestuurder gaf hiertoe aanleiding. De man reed met hoge snelheid in de richting van de Midden Brabantlaan. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau gaf aan dat hij 605 ug/l, zijnde 1,4 promille alcohol in zijn bloed. De man verklaarde ongeveer 10 biertjes te hebben genuttigd. Na verhoor mocht hij voorzien van een rijverbod van 6 uren vertrekken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

NIEUWENDIJK Op de rijksweg, de A27, controleerden agenten een 22 jarige automobilist uit Werkendam. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat ook hij teveel alcohol genuttigd had. Op het bureau blies de man 305 ug/l. voorzien van een rijverbod van 4 uren mocht hij na verhoor huiswaarts keren.

Auteur: Desiree Brabers en Ronald Monsieurs