Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 21

(25-05-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Wet milieubeheer:
Op 20 april 2007 is een melding verandering inrichting ingevolge artikel 8.19 van de Wet milieubeheer juncto artikel 5.19 van het Inrichtingen en vergunningenbesluit milieubeheer ingediend door Wester Pijpleidingen voor de inrichting op het perceel Handelstraat 2 te Strijen.
De melding omvat samengevat de volgende wijzigingen:
- Het vervangen van bedrijfsruimte door herbouw;
- Het handmatig aanbrengen van laskanten aan pijpen wordt niet meer handmatig gedaan met gebruikmaking van een slijptol maar machinaal met een kotterbankje;
Naar aanleiding van deze melding is door burgemeester en wethouders van Strijen verklaard dat volstaan kan worden met het melden van de voorgenomen verandering van de inrichting en dat deze verandering geen aanleiding geeft tot toepassing van de artikelen 8.22, 8.23 of 8.25 van de Wet milieubeheer, inhoudende het wijzigen van beperkingen of voorschriften verbonden aan de vigerende vergunning respectievelijk het geheel of gedeeltelijk intrekken van de vigerende vergunning. De melding, onze verklaring hierop, en andere ter zake zijnde stukken, liggen van 29 mei 2007 tot en met 9 juli 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen.
De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Gemotiveerde bezwaren kunnen van 29 mei 2007 tot en met 9 juli 2007 schriftelijk worden ingebracht en dienen te worden gezonden aan burgemeester en wethouders van Strijen, Postbus 5881, 3290 EA Strijen. Telefonisch inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de behandelend ambtenaar (de heer M.H. Pepping, tel.nr. 078 - 648 05 00). Indien bezwaar wordt aangetekend, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De verklaring treedt in werking na de voornoemde bezwarentermijn, doch niet eerder dan op een ingekomen verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

Dordrecht, 25 mei 2007
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- Mevrouw N.E.J. Wolf voor het geheel vernieuwen van een schuur op het perceel Keizersdijk 29 te Strijen (ontvangen 14 mei 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), van het bestemmingsplan `Bedrijventerreinen Langs de Trambaan' vrijstelling te verlenen aan:
- De heer P. Zevenbergen voor het oprichten van een bijgebouw op het perceel Edisonweg 9 te Strijen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 29 mei 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231).
Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Een kapvergunning verleend aan:

- Woningstichting De Maashoek, de heer D.J. Lock, postbus 5699 te Puttershoek voor het kappen van 21 elzen, 1 es, 6 sparren, 3 wilgen, 2 iepen en 4 leilinden op het perceel Kerkplein en Suze Groenewegstraat te Strijensas (project Hooistoof) (verzonden 10 mei 2007).

Een exploitatievergunning verleend aan:

- Stichting Jeugd- en Jongerencentrum Strijen, de heer A. de Groot, postbus 5776 te Strijen (verzonden
15 mei 2007).

Een standplaatsvergunning verleend aan:

- De Kaas-Sensatie, de heer J. Kramp, Van Esscheplantsoen 39 te Strijen voor het innemen van een standplaats op de zaterdagen op het Spui te Strijen in het jaar 2007 voor de verkoop van kaas, noten en zuidvruchten (verzonden 24 mei 20007).

Een ontheffing verleend aan:

- De heer C.P.A. den Boer, Schaweg 8 te Mookhoek voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens de oude tractorenshow op 26 mei 2007 van 10.30 uur tot 18.00 uur (verzonden 22 mei 2007).

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- De heer P.P. Beyersbergen voor het plaatsen van een dakkapel aan de zijgevel op het perceel Nieuwe Haven 15 te Strijen (verzonden 24 mei 2007).

- De heer J.M. Muijzer voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde op het perceel Oudendijk 47 te Strijen (verzonden 24 mei 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- mvRO voor het plaatsen van dakcondensors en het wijzigen van de gevel op het perceel Kerkstraat 18 te Strijen (verzonden 24 mei 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.