Politie Haaglanden

extra persberichten 25 mei

Haaglanden, 25-05-2007

Politie zoek getuigen dodelijk ongeval
Den Haag Scheveningen Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een ongeval op woensdag 23 mei om 18.10 uur. Een 55-jarige automobiliste kwam op de kruising Statenlaan met de Boetzelaerlaan in botsing met een 63-jarige fietser. De fietser kwam daarbij ten val en werd in kritiek toestand vervoerd naar een ziekenhuis waar hij op 24 mei aan zijn verwondingen bezweek. Omtrent de toedracht van het ongeval tast de politie volledig in het duister. Politie Haaglanden is dan ook dringend op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. De 55-jarige vrouw reed in een blauwe personenauto en wilde vanaf de Statenlaan de Van Boetzelaerlaan oprijden. Niet duidelijk is waar de fietser reed en waar hij vandaan kwam. Heeft u informatie die de politie kan helpen? Belt u dan met Bureau Scheveningen via 09008844.

Bart de Graaf in Madurodam
Den Haag Politieagenten zagen vrijdagochtend om 02.00 uur een aantal personen die zich in de omgeving van Madurodam verdacht ophielden. Een aantal van hen bleek na onderzoek over het hekwerk te zijn geklommen en bevond zich op het afgesloten terrein van de miniatuurstad. Al snel bleek de reden waarom. De groep (17 personen) onder aanvoering van presentator Eddy Zoey van omroep BNN was het terrein opgegaan om in de miniatuurstad een beeldje van Bart de Graaf te plaatsen. Dit alles vanwege het feit dat het vandaag vijf jaar gelden is dat Bart de Graaf overleed.

Verdachte Poetsteam wederom aangehouden
Delft Leden van het Poetsteam van Bureau Delft hebben op 22 mei een 20-jarige verdachte uit Delft aangehouden. De man wordt er van verdacht via internet mensen te hebben opgelicht. De verdachte is reeds eerder in het onderzoek van het Poetsteam aangehouden en onder schorsende voorwaarden door de rechtbank in voorlopige vrijheid gesteld.

Korte tijd later bleek echter dat de verdachte zich wederom schuldig maakte aan internet oplichting via verkoopsites zoals markplaats.nl. Hij wordt nu verdacht van zes gevallen van oplichting.

De verdachte is op donderdag 24 mei 2007 voor de rechtbank geleid. Aangezien de verdachte zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden is zijn schorsing opgeheven en is hij wederom in voorlopige hechtenis gesteld.