Gemeente Assen


Actueel

Reclameaanhangers verwijderd door gemeente

Assen, 25 mei 2007

De gemeente heeft deze week vijf aanhangers met handelsreclame verwijderd uit bermen en van openbare parkeerplaatsen. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het verboden op deze manier te adverteren. Omdat het in alle gevallen de eerste keer is dat de aanhangers in beslag zijn genomen, zijn de eigenaren alleen gewaarschuwd. Bij een volgende overtreding worden kosten in rekening gebracht.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening moet voor reclame-uitingen in de openbare ruimte een vergunning worden aangevraagd. Ook het stallen van voertuigen op gemeentegrond voor dit doel is verboden. Reclameaanhangers zijn alleen toegestaan op eigen terrein bij het pand waarmee de reclame een relatie heeft. In deze zaken ging het om garagebedrijven en een sportschool.

De gemeente heeft de aanhangers teruggegeven. De eigenaren is meegedeeld dat een volgende keer de kosten van het weghalen en de opslag in rekening worden gebracht.

Een bedrijf dat zonder toestemming reclameposters in de stad aanbracht draait wel op voor de kosten van het verwijderen daarvan. Onlangs werd de 'wildplakker' op heterdaad betrapt. In opdracht van Stadstoezicht zijn de affiches op zijn kosten verwijderd.