Time : 17:39:20
Date : 25 May 2007

Sender Name: Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten

Internationaal Forum in verband met de aanpak van fraude en namaak van geneesmiddelen

Brussel 25.05.2007 - 10e editie van het internationaal overleg inzake de aanpak van fraude en namaak van geneesmiddelen georganiseerd binnen het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Deze week organiseerde het FAGG in Brussel de 10e editie van het informeel overleg van het PFIPC (Permanent Forum on International Pharmaceutical Crime) in verband met namaak en fraude van geneesmiddelen.
Aan dit forum met internationaal karakter namen vertegenwoordigers uit 15 verschillende landen deel. Het forum beoogt de multidisciplinaire aanpak van namaak en fraude op wereldniveau dankzij een actief overleg tussen politiediensten, douane, laboratoria en de bevoegde geneesmiddelenautoriteiten, zoals het FAGG

Er werd onder meer intensief gedebatteerd rond de gevaren van de handel in geneesmiddelen via internet, vervalsingen van voedingssupplementen, doping en het misbruik van stamcellen.

België nam binnen dit forum het initiatief om de verschillende partners zoals de Raad van Europa, de Europese Commissie, de Wereld Douaneorganisatie (WCO) en de WHO rond deze thema's samen te brengen.

Het FAGG onderstreept het belang van dit evenement met internationaal karakter. Het is immers de rol van het FAGG om de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten te garanderen. Eén van de prioriteiten is hierbij de bestrijding van de internationale fraude en namaak van geneesmiddelen en hun illegale handel, waar internet een belangrijke rol in speelt.

De volgende editie van dit jaarlijks forum vindt plaats in Singapore.

Meer informatie op www.fagg.be.

Contact
ann.eeckhout@fagg.be - astrid.vanparys@fagg.be

URL: http://www.fagg.be
http://www.afmps.be