NMBS

Infrabel herschildert de Mouterijbrug om te voldoen aan de wensen van de omwonenden

24/05/2007

De Mouterijbrug in Elsene, die zich op het traject van de spoorlijn Brussel-Namen bevindt, zal binnenkort worden herschilderd. De kleurverandering van deze brug, die onlangs volledig is gerenoveerd in het kader van de GEN-werken, komt er op vraag van de omwonenden om de brug in meer neutrale kleuren te hullen.

Een brug in grijze tinten
Op vraag van de buurbewoners en via de gemeente Elsene, heeft Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, beslist om de Mouterijbrug in Elsene op de spoorlijn 161 Brussel Namen in andere kleuren te herschilderen.

Tijdens de recente renovatie van de brug die moest worden uitgebreid om in de toekomst vier sporen in plaats van de huidige twee sporen te kunnen dragen hebben de architecten van TUC RAIL, het studiebureau van Infrabel, gekozen voor een levendig en modern kleurengamma. De omwonenden daarentegen verkiezen meer neutrale kleuren, die voor een betere harmonie moeten zorgen met de wijk en met de reling van deze brug.

Infrabel heeft gevolg gegeven aan dit verzoek en zal tijdens de volgende dagen de brug van een grijze kleur voorzien. Deze kleurverandering vergt daarna nog een tweede verflaag enkele dagen later.
Uitstekende relaties met de gemeente Het aanbrengen van nieuwe kleuren op een van de vele vernieuwde kunstwerken in het kader van het GEN-project, geeft blijk van de wil van Infrabel om zeer goede relaties te onderhouden met de omwonenden en de betrokken gemeenten bij dit zeer belangrijke project voor de Belgische mobiliteit.

De omwonenden en de gemeenten zijn gedurende het project continu betrokken en geïnformeerd geweest. Infrabel heeft dan ook meerdere initiatieven ondernomen om de integratie van deze projecten in het stedelijke landschap aanzienlijk te verbeteren, zowel op structureel gebied (geluidsmuren, anti-trillingsmaatregelen, groene omgeving ) en conjunctureel (aanpassing van de planning van de werken, specifieke afwerkingen ).

Infrabel benadrukt zo de optimale samenwerking die zij onderhoudt met de gemeente van Elsene. Deze samenwerking heeft er namelijk voor gezorgd dat de verzoeken van de omwonenden omtrent de kleuren van de Mouterijbrug konden worden ingewilligd.