Docdata NV

Te verspreiden op vrijdag 25 mei 2007 (nabeurs)

P E R S B E R I C H T

DOCdata vergroot haar aandelenbelang in payment-service-provider Triple Deal B.V.

DOCdata N.V. maakt vandaag bekend dat de DOCdata e-Solutions Groep haar belang van 30% in het geplaatst aandelenkapitaal van de payment-service-provider Triple Deal B.V. heeft vergroot naar 70%. De koopprijs van 1,8 miljoen voor dit extra aandelenpakket, welke geheel is voldaan in contanten, omvat eveneens een `earn-out' regeling welke in de eerste helft van 2011 ten uitvoer zal komen. Van het geplaatste aandelenkapitaal van Triple Deal blijft 20% in het bezit van de onderneming Conclusion Consultants B.V. te Utrecht en is 10% in nieuwe gewone aandelen uitgegeven aan Syllion B.V. te Baarn, welke vennootschap tevens een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van Triple Deal.

Daarnaast zal DOCdata een aanvullende financiering verstrekken voor 0,9 miljoen aan Triple Deal ter ondersteuning van het verder (internationaal) uitbouwen van de activiteiten, waarmee DOCdata nu een aandeelhouderslening van in totaal 1,2 miljoen heeft verstrekt. Verder hebben de aandeelhouders van Triple Deal vandaag afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder Syllion in de toekomst kan uittreden.

Het vergroten van het aandelenbelang in Triple Deal vloeit voort uit de strategie `Visie 2010: "Gear to Growth"' en houdt in dat hiermee een verdere stap gezet is in de transformatie van DOCdata van een voornamelijk productiegericht bedrijf naar een innovatief internet dienstverlenend bedrijf. De DOCdata e-Solutions Groep biedt nu een totale oplossing aan voor bedrijven die op het internet actief willen zijn. Deze diensten omvatten onder andere het ontwikkelen en beheren van webshops en het verzorgen en beheren van zowel de product- als de betaalstromen van bedrijven. DOCdata is voornemens om de naam Triple Deal in de loop van dit jaar te veranderen in DOCdata e-Financial Services.

Pagina 1 van 2

Triple Deal B.V.
Triple Deal is sterk groeiend en heeft in 2006 een omzet van 1,5 miljoen gerealiseerd. Triple Deal is een onderneming die in hoofdzaak twee soorten diensten verleent:

`Payment Services': Triple Deal faciliteert internationale en nationale online- en offline betaalmethodes voor bedrijven die goederen en diensten via het internet en call centers verkopen. Triple Deal heeft een uitgebreid netwerk met nationale en internationale financiële instellingen. De extra financiering van DOCdata wordt aangewend om het aantal betaalmethodes verder uit te breiden, de verdere ontwikkeling van het IT-platform, waaronder fraudedetectie en -preventie, verder vorm te geven en andere financiële diensten aan te bieden.

`Escrow Services': als borgsteller tussen koper en verkoper op het internet treedt Triple Deal op als betrouwbare derde partij om vertrouwen en zekerheid te creëren bij internet transacties. Meestal wordt deze dienst ingezet op plaatsen waar consumenten met elkaar handelen zoals veilingen en marktplaatsen.

In de tweede helft van dit jaar zullen de specifieke ontwikkelingen van de dienstverlening van Triple Deal en de samenhang met de andere e-Solutions van DOCdata meer in detail worden gepresenteerd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de onderneming: www.tripledeal.com.

Conclusion Consultants B.V.
Conclusion Consultants is een onderneming die behoort tot de Conclusion groep, die 25 gespecialiseerde werkmaatschappijen omvat in people business, die ieder flexibel inspelen op de vraag van de markt. Conclusion heeft voor 2007 een omzet van 110 miljoen begroot. Conclusion werkt in projecten, levert consultancy en detacheert binnen de volgende business solutions: technology, communication, human capital en organisation. De werk- maatschappijen van Conclusion zijn actief in de marktsegmenten Sociale Zekerheid en Zorg, Overheid en Non-profit, Finance, Industry. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de onderneming: www.conclusion.nl.

DOCdata N.V.
DOCdata e-Solutions Groep houdt zich bezig met e-Fulfilment, e-Financial, e-Commerce en e-Partnership oplossingen voor klanten. Hierbij biedt DOCdata volledige Internet-oplossingen, zowel Business-to-Business als Business-to-Consumer. Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan. DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.

Waalwijk, Nederland, 25 mei 2007 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

Verdere informatie:
DOCdata N.V.
M.F.P.M. Alting von Geusau
CEO
Tel. 0416 631 100
Pagina 2 van 2

---- --